img

Doç. Dr. Mürşide Dilek AVŞAROĞLU ERKAN

  • Ziraat Fakültesi
  • Tarımsal Biyoteknoloji
  • Enzim ve Mikrobiyel Biyoteknoloji

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
43
Atıf
75
h-index
5
Proje
7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1996, 2000
Yüksek Lisans, Türkiye, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Yl) (Tezli), 2001, 2003
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Dr), 2003, 2007
Araştırma Alanları
Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Fermantasyon Teknolojileri
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Dr), 2003, 2007
Yüksek Lisans, Türkiye, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Yl) (Tezli), 2001, 2003
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1996, 2000
Kayıt Yok
İngilizce, YDS, 82, 2023/10 El, 2023
İngilizce, YÖKDİL, 93, 2017
İngilizce, YDS, 81, Bahar, 2014
İngilizce, YDS, 77, Bahar, 2013
İngilizce, ÜDS, 85, Güz, 2007
Jüri Üyelikleri, Yüksek Lisans Tez Jürisi, Yer Bilgisi: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / İleri Teknolojiler Ana Bili, 03-01-2022, 03-01-2022
Jüri Üyelikleri, Yüksek Lisans Tez Jürisi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 05-07-2021, 05-07-2021
Kongre Düzenleme, Çalıştay Düzenleme Kurulu Üyesi, İstanbul, 12-05-2014, 13-05-2014
Kongre Düzenleme, Çalıştay Düzenleme Kurulu Üyesi, Şanlıurfa ve Ankara, 26-04-2010, 30-04-2010
Kongre Düzenleme, Sempozyum Sekreteri ve Düzenleme Kurulu Üyesi, Van, 27-05-2009, 29-05-2009
Kurs, DNA Komet Analiz Yöntemi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Ankara, 20-10-2009, 23-10-2009
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Mikrobiyolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Biyoteknolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Fermantasyon Teknolojileri
2019-, Doçent, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Türkiye
2011-2019, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Türkiye
2008-2011, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2004-2008, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji (Dr), Türkiye
2012-2015, Anabilim Dalı Başkanı, Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Emmanuel Owusu Kyere, Yüksek Lisans, MOLECULAR EVALUATION AND ANTIMICROBIAL SUSCEPTIBILITY TESTING OF ESCHERICHIA COLI ISOLATES COLLEC, 2014, (Asıl Danışman)
2013-2014, Gıda Teknolojisi, Lisans
2013-2014, Enzimoloji, Lisans
2013-2014, Biyoteknolojik Projelendirme ve Değerlendirme, Lisans
2013-2014, Biyoteknolojiye Giriş, Lisans
2012-2013, Gıda Teknolojisi, Lisans
2012-2013, Enzimoloji, Lisans
2012-2013, GENEL MİKROBİYOLOJİ, Lisans
2012-2013, Gıda ve Mikrobiyal Biyoteknoloji, Lisans
2012-2013, Endüstriyel Biyoteknoloji, Lisans
2012-2013, Biyoteknolojik Projelendirme ve Değerlendirme, Lisans
2012-2013, Biyoteknolojiye Giriş, Lisans
2011-2012, Gıda Teknolojisi, Lisans
2011-2012, Enzimoloji, Lisans
2011-2012, GENEL MİKROBİYOLOJİ, Lisans
2011-2012, Gıda ve Mikrobiyal Biyoteknoloji, Lisans
2011-2012, Endüstriyel Biyoteknoloji, Lisans
2011-2012, Biyoteknolojiye Giriş, Lisans
Kayıt Yok
Kırşehirde satılan hazır ve çiğ gıdalarda salmonella spp ve e.coli prevelansı (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2014-2014
Sütte aflatoksin M1 düzeylerinin derbeli hidrostatik basınç uygulaması ile düşürülmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2013-2013
ÇEŞİTLİ GIDALARDA İZOLE EDİLEN STAPHYLOCOCCUS AUREUS TANIMLANMASI VE TOKSİN OLUŞTURMA ÖZELİKLERİNİN BELİRLENMESİ (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2013-2016
KIRŞEHİR İLİNDE TOPLANAN ÇEŞİTLİ GIDALARDA SALMONELLA VE E.COLİ ARAŞTIRILMASI; İZOLASYON İDENTİFİKASYON VE PLASMİD PROFİLLERİ (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2012-2013
Şanlıurfa ili ve Civarındaki Klinik İnsan ve Hayvan Vakaları ile Gıdalardaki Salmonella Çeşitliliğinin Moleküler Düzeyde Belirlenmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2011-2014
Aflatoksin M1 ve Patulin Miktarının Süt ve Elma Suyunda Vurgulu Hidrostatik Basınç ile Düşürülmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2011-2012
Geleneksel Fermente Türk İçeceği Bozadan Bakteriyosin Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu Tanımlanması ve Üretilen Bakteriyosinlerin Kısmi Karakterizasyonu (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2006-2007
Kayıt Yok
Bardakcı, S., Yılmaz, Y.Y., Erkan, M.D.A. (2023) "Global diffusion of quality assurance research in higher education: a study on collaboration and concepts", Higher Education Research & Development, (0) [SSCI] Link  
Uludağ, G., Bardakcı, S., Erkan, M.D.A., Çankaya, F., Çatal, S., Ayvat, F., Koçer, A., Yıldırım, S.A., Elmas, M. (2021) "Investigation of the higher education students participation in quality assurance processes based on the theory of planned behaviour: a case of Turkey", Quality in Higher Education, 27 (3) pp. 338-356 DOI   
Çimrin, T., Tunca, R.İ., Erkan, M.D.A., Ayaşan, T., Küçükersan, S. (2020) "Effects of an antibiotic and two phytogenic substances (cinnamaldehyde and 1,8-cineole) on yolk fatty acid profile and storage period-associated egg lipid peroxidation level", Revista Brasileira De Zootecnia-Brazilian Journal of Animal Science, 49 (0) pp. 1-10 [SCI Expanded] Link DOI   
Güzel, M., Erkan, M.D.A., Soyer, Y. (2020) "Determination of colistin resistance in Escherichia coli isolates from foods in Turkey, 2011-2015", Food and Health, 6 (3) pp. 160-169 [TR Dizin] Link   
Çimrin, T., Erkan, M.D.A., Tunca, R.İ., Kandır, S., Ayaşan, T. (2019) "Effects of The Dietary Supplementation of Layer Diets with Natural and Synthetic Antioxidant Additives on Yolk Lipid Peroxidation and Fatty Acid Composition of Eggs Stored at Different Temperatures and Duration", Brazilian Journal of Poultry Science, 21 (2) pp. 1-8 [SCI Expanded] DOI   
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Üner, İ., Kur, M., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2017) "Phenotyping and genetic characterization of Salmonella enterica isolates from Turkey revealing arise of different features specific to geography", International Journal of Food Microbiology, 241 (0) pp. 98-107 [SCI] Link DOI   
Gökduman, K., Erkan, M.D.A., Çakiris, A., Üstek, D., Gültekin, G.C. (2016) "Recombinant plasmid-based quantitative Real-Time PCR analysis of Salmonella enterica serotypes and its application to milk samples", Journal of Microbiological Methods, 122 (0) pp. 50-58 [SCI] Link DOI  
Erkan, M.D.A. (2016) "Prevalence of Staphylococcus aureus Isolated From Various Foods of Animal Origin in Kırşehir, Turkey and Their Enterotoxigenicity", Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 4 (12) p. 1179 [TR Dizin] Link DOI  
Owusu, K.E., Bulut, E., Erkan, M.D.A., Soyer, Y., Kıyak, V. (2015) "Molecular evaluation and antimicrobial susceptibility testing of Escherichia coli isolates from food products in Turkey", Food Science and Biotechnology, 24 (3) pp. 1001-1009 [SCI Expanded] Link DOI  
Erkan, M.D.A., Bozoğlu, T.F., Alpas, H., Largeteau, A., Demazeau, G. (2015) "Use of pulsed-high hydrostatic pressure treatment to decrease patulin in apple juice", High Pressure Research, 35 (2) pp. 214-222 [SCI Expanded] Link DOI   
Erkan, M.D.A., Bozoğlu, T.F., Akçelik, M., Bayındırlı, A. (2009) "Effect of high pressure on lactococcal bacteriophages", Journal of Food Safety, 29 (1) pp. 26-36 [SCI] Link DOI   
Tuncer, Y., Tuncer, B.Ö., Erkan, M.D.A. (2008) "Bozanın bazı mikrobiyolojik özelliklerinin ve laktik asit bakterisi izolatlarının antibakteriyel aktivitelerinin belirlenmesi", Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 12 (1) pp. 19-25  
Erkan, M.D.A., Helmuth, R., Junker, E., Hertwig, S., Schroeter, A., Akçelik, M., Bozoğlu, T.F., Guerra, B. (2007) "Plasmid mediated quinolone resistance conferred by qnrS1 in Salmonella enterica serovar Virchow isolated from Turkish food of avian origin", Journal of Antimicrobial Chemotherapy, 60 (5) pp. 1146-1150 [SCI] Link DOI   
Erkan, M.D.A., Buzrul, S., Şanlıbaba, P., Alpas, H., Akçelik, M. (2007) "A kinetic study on the plasmid stability of three Lactococcus lactisstrains", Journal of Industrial Microbiology Biotechnology, 34 (0) pp. 729-737 [SCI] DOI   
Erkan, M.D.A., Buzrul, S., Alpas, H., Akçelik, M. (2007) "Hypochlorite inactivation kinetics of lactococcal bacteriophages", LWT - Food Science and Technology, 40 (8) pp. 1369-1375 [SCI] Link DOI  
Tükel, Ç., Erkan, M.D.A., Şimşek, Ö., Akçelik, M. (2007) "Isolation and partial characterization of a novel bacteriocin produced by Lactococcus lactis ssp lactis Mc38", Journal of Food Safety, 27 (1) pp. 17-29 [SCI] Link DOI   
Erkan, M.D.A., Buzrul, S., Alpas, H., Akçelik, M., Bozoğlu, T.F. (2006) "Use of the Weibull model for lactococcal bacteriophage inactivation by high hydrostatic pressure", International Journal of Food Microbiology, 108 (1) pp. 78-83 [SCI] Link DOI  
Erkan, M.D.A., Sarıaydın, E., Bardakcı, S., Akkoyunlu, B., Ercan, S., Nasır, V.A., Yıldırım, S.A., Elmas, M. (2021) "THEQC's International Evaluator Training Program in the Midst of Pandemic", The 13th Higher Education International Conference on Education Innovation and Teaching Quality Assurance in the Post-Pandemic Era , Makao, (Kasım 2021
Bardakcı, S., Akkoyunlu, B., Yıldırım, S.A., Kozanoğlu, M.D., Uludağ, G., Erkan, M.D.A., Nasır, V.A., Ercan, S., Elmas, M. (2021) "The Supporting Role of Quality Agencies for a Sustainable QA System: The Training Model in the "New Normal Environment"", INQAAHE Conference 2021 - Re-Imagining Higher Education Quality in an Age of Uncertainty , (pp. 5-16), Glasgow, İspanya, (Mayıs 2021
Akkoyunlu, B., Yıldırım, S.A., Bardakcı, S., Erkan, M.D.A., Uludağ, G., Gündüz, A.Y., Koçer, A., Elmas, M. (2020) "Do Turkish Universities’ Undergraduate Programs Build Generation Z Competencies?", INQAAHE FORUM 2020: Quality, Competencies, and Learning Outcomes: How to be Fit for Generation Z Employability , Moskova, Rusya Federasyonu, (Eylül 2020
Gündüz, A.Y., Uludağ, G., Erkan, M.D.A., Koçer, A., Yıldırım, S.A. (2019) "The Relationship Between the Results of Self-evaluation and the Institutional External Evaluation in Turkish Higher Education Institutions", 10th International Conference on New Horizons in Education , (pp. 181), Prag, Çek Cumhuriyeti, (Temmuz 2019
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Üner, İ., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2014) "Phenotypic and genotypic characterization of Salmonella isolates from farm field to fork in Turkey", 2nd International Congress on Food Technology , Aydın, Türkiye, (Kasım 2014
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Üner, İ., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2014) "Antimicrobial Genotyping of Salmonella Isolates with a Comparison of Serotype and Source (food,animal,human) distribution", IAFP-Annual Meeting , (pp. 2-272), Amerika Birleşik Devletleri, (Ağustos 2014
Bulut, E., Durul, B., Acar, S., Üner, İ., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2014) "CAN WE TRUST PFGE TYPING TO DETERMINE SALMONELLA SEROTYPES ?", 2nd International Congress on Food Technology , Aydın, Türkiye, (Kasım 2014
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Üner, İ., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2014) "COMPARISON OF PHENOTYPIC AND GENOTYPIC ANTIMICROBIAL RESISTANCE PROFILES OF SALMONELLA ISOLATES FROM FARM/FIELD TO FORK IN TURKEY", 2nd International Congress on Food Technology , Aydın, Türkiye, (Kasım 2014
Erkan, M.D.A. (2014) "Prevalence of Salmonella spp and Escherichia coli in some raw and ready to eat foods marketed in Kirsehir Turkey", IAFP-European Symposium on Food Safety , Budapeşte, Macaristan, (Mayıs 2014
Erkan, M.D.A. (2014) "Plasmid content of E coli and Salmonella isolated from foods in Kırşehir", 2nd International Congress on Food Technology , Aydın, Türkiye, (Kasım 2014
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Üner, İ., Kur, M., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Dilsiz, N., Soyer, Y. (2013) "Various antimicrobial susceptibility profiles obtained from Salmonella from farm field to fork in Turkey", 4th ASM Conference on Salmonella: The Bacterium, The Host and the Environment , Boston, Amerika Birleşik Devletleri, (Ekim 2013
Durul, B., Yavaş, S., Bulut, E., Üner, İ., Kur, M., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Dilsiz, N., Soyer, Y. (2013) "Molecular characterization of Salmonella isolates collected from different sources in Turkey", ASM 113th General Meeting , Denver, Amerika Birleşik Devletleri, (Mayıs 2013
Erkan, M.D.A., Bozoğlu, T.F., Alpas, H., Largeteu, A., Demazeau, G. (2013) "Reduction of aflatoxin M1 lev els in milk by pulse high hydrostatic pressure application", IAFP-European Symposium on Food Safety , Marsilya, Fransa, (Mayıs 2013
Erkan, M.D.A. (2012) "Fatty acid methyl ester FAME profiles of different Salmonella serotypes from food origin", 23rd International ICFMH Symposium, Foodmicro2012, Global Issues In Food Microbiology , İstanbul, Türkiye, (Eylül 2012
Erkan, M.D.A., Özçelik, F. (2012) "Kitosanın antimikrobiyal etkisi", Türkiye 11. Gıda Kongresi , Hatay, Türkiye, (Ekim 2012
Alalem, A., Erkan, M.D.A., Bozoğlu, T.F. (2010) "Characterization of S aureus strains from two Turkish hospitals", 20th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases , (pp. 133-634), Viyana, Avusturya, (Nisan 2010
Erkan, M.D.A., Junker, E., Schroeter, A., Helmuth, R., Akçelik, M., Bozoğlu, T.F., Guerra, B. (2008) "Multidrug resistant Salmonella enterica serovar Virchow encoding blaCTX M3 located on an IncN plasmid isolated from Turkish food of avian origin", 18th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases , (pp. 121-666), Barselona, İspanya, (Mayıs 2008
Erkan, M.D.A., Akçelik, N., Akçelik, M. (2008) "stj fimbrial operon has a role on S Typhimurium pathogenicity", 18th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases , (pp. 121-666), Barselona, İspanya, (Mayıs 2008
Erkan, M.D.A., Akçelik, N., Guerra, B., Akçelik, M., Bozoğlu, T.F., Helmuth, R. (2008) "Antibiyotik dirençli Salmonella enterica serotiplerinde sınıf 1 integron varlığının araştırılması", Türkiye 10. Gıda Kongresi , Erzurum, Türkiye, (Mayıs 2008
Guerra, B., Erkan, M.D.A., Junker, E., Schroeter, A., Beutin, L., Helmuth, R. (2007) "P1013 Detection and characterisation of ESBLs in German Escherichia coli, isolated from animal, foods, and human origin between 2001–2006", 17th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases / 25th International Congress of Chemotherapy , (pp. 109-608), Münih, Almanya, (Nisan 2007
Erkan, M.D.A., Junker, E., Helmuth, R., Schroeter, A., Akçelik, M., Bozoğlu, T.F., Noeckler, K., Guerra, B. (2007) "Phenotypic and genotypic characterization of antimicrobial resistance in Turkish Salmonella Infantis isolates from chicken and minced meat", 17th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases / 25th International Congress of Chemotherapy , (pp. 109-608), Münih, Almanya, (Nisan 2007
Erkan, M.D.A., Jaber, M., Akçelik, M., Bozoğlu, T.F., Schroeter, A., Guerra, B., Helmuth, R. (2007) "Isolation and characterization of Salmonella from Turkish avian food samples", 17th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases / 25th International Congress of Chemotherapy , (pp. 109-608), Münih, Almanya, (Nisan 2007
Şimşek, Ö., Erkan, M.D.A., Şanlıbaba, P., Tuncer, B.Ö., Tuncer, Y., Akçelik, M. (2007) "Farklı Biosit ve Sıcaklık Uygulamalarının Laktokok Fajlarının İnaktivasyonu Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması", XV. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi , Antalya, Türkiye, (Ekim 2007
Erkan, M.D.A., Akçelik, M., Alpas, H., Bozoğlu, T.F. (2003) "Inactivation of lactococcal bacteriophges by high hydrostatic pressure", International Conference on High Pressure Science and Technology , Bordo, Fransa, (Temmuz 2003
Akçelik, M., Akçelik, N., Erkan, M.D.A. (2010) "Brock Mikroorganizmaların Biyolojisi", Türkiye : Palme Yayınevi, Ankara  
Çoksöyler, N., Erkan, M.D.A. (2013) "Bölüm 9: Isıl işlemlerle gıdaların korunması", Kitap: Gıda Mikrobiyolojisi, Ankara/Türkiye : Efil Yayınevi, Ankara  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Üye, International Association for Food Protection, 2013-2015
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
; A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Use of the Weibull model for lactococcal bacteriophage inactivation by high hydrostatic pressure
International Journal of Food Microbiology
15 0 0 0 0 0 0 0 15
2
Effects of an antibiotic and two phytogenic substances (cinnamaldehyde and 1,8-cineole) on yolk fatty acid profile and storage period-associated egg lipid peroxidation level
Revista Brasileira De Zootecnia-Brazilian Journal of Animal Science
13 0 0 0 0 0 0 0 13
3
Use of pulsed-high hydrostatic pressure treatment to decrease patulin in apple juice
High Pressure Research
13 0 0 0 0 0 0 0 13
4
Effects of The Dietary Supplementation of Layer Diets with Natural and Synthetic Antioxidant Additives on Yolk Lipid Peroxidation and Fatty Acid Composition of Eggs Stored at Different Temperatures and Duration
Brazilian Journal of Poultry Science
8 0 0 1 0 0 0 0 9
5
Plasmid mediated quinolone resistance conferred by qnrS1 in Salmonella enterica serovar Virchow isolated from Turkish food of avian origin
Journal of Antimicrobial Chemotherapy
8 0 0 0 0 0 0 0 8
6
Recombinant plasmid-based quantitative Real-Time PCR analysis of Salmonella enterica serotypes and its application to milk samples
Journal of Microbiological Methods
4 0 0 0 0 0 0 0 4
7
Phenotyping and genetic characterization of Salmonella enterica isolates from Turkey revealing arise of different features specific to geography
International Journal of Food Microbiology
4 0 0 0 0 0 0 0 4
8
Hypochlorite inactivation kinetics of lactococcal bacteriophages
LWT - Food Science and Technology
2 0 0 0 1 0 0 0 3
9
P1013 Detection and characterisation of ESBLs in German Escherichia coli, isolated from animal, foods, and human origin between 2001–2006
3 0 0 0 0 0 0 0 3
10
Bozanın bazı mikrobiyolojik özelliklerinin ve laktik asit bakterisi izolatlarının antibakteriyel aktivitelerinin belirlenmesi
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
0 0 0 0 1 0 0 0 1
11
Effect of high pressure on lactococcal bacteriophages
Journal of Food Safety
1 0 0 0 0 0 0 0 1
12
A kinetic study on the plasmid stability of three Lactococcus lactisstrains
Journal of Industrial Microbiology Biotechnology
0 0 0 0 0 1 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Mustafa Akçelik
Ankara Üniversitesi
2003 - 2010 14
Tahsin Faruk Bozoğlu
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2003 - 2015 11
Yeşim Soyer
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2013 - 2020 9
Ece Bulut
-
2013 - 2017 8
Hüseyin Avni Kırmacı
Karabük Üniversitesi
2013 - 2017 7
Osman Yaşar Tel
Harran Üniversitesi
2013 - 2017 7
Fadile Yıldız Zeyrek
Harran Üniversitesi
2013 - 2017 7
Bora Durul
-
2013 - 2017 7
İlhan Üner
-
2013 - 2017 7
Hami Alpas
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2003 - 2015 6
Beatriz Guerra
-
2007 - 2008 6
Reiner Helmuth
-
2007 - 2008 6
Sinem Acar
-
2013 - 2017 6
Sibel Aksu Yıldırım
Hacettepe Üniversitesi
2019 - 2021 5
Salih Bardakcı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
2020 - 2023 5
Andreas Schroeter
-
2007 - 2008 5
Muzaffer Elmas
Sakarya Üniversitesi
2020 - 2021 4
Gonca Uludağ
Giresun Üniversitesi
2019 - 2021 4
Ernst Junker
-
2007 - 2008 4
Nefise Akçelik
Ankara Üniversitesi
2008 - 2010 3
Buket Akkoyunlu
Çankaya Üniversitesi
2020 - 2021 3
Ayhan Koçer
-
2019 - 2021 3
Mehmet Kur
-
2013 - 2017 3
Sencer Buzrul
-
2006 - 2007 3
Sina Ercan
-
2021 2
Nihat Dilsiz
İstanbul Medeniyet Üniversitesi
2013 2
Pınar Şanlıbaba
Ankara Üniversitesi
2007 2
Tülay Çimrin
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
2019 - 2020 2
Rahşan İvgin Tunca
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
2019 - 2020 2
Yasin Tuncer
Süleyman Demirel Üniversitesi
2007 - 2008 2
Vesile Aslıhan Nasır
-
2021 2
Banu Özden Tuncer
Süleyman Demirel Üniversitesi
2007 - 2008 2
Abdullah Yasin Gündüz
Uşak Üniversitesi
2019 - 2020 2
Tugay Ayaşan
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
2019 - 2020 2
Ömer Şimşek
Pamukkale Üniversitesi
2007 2
Gerard Demazeau
-
2013 - 2015 2
Filiz Özçelik
Ankara Üniversitesi
2012 1
Veysel Kıyak
-
2015 1
Aris Çakiris
İstanbul Üniversitesi
2016 1
Kurtuluş Gökduman
Beykent Üniversitesi
2016 1
Yasemin Yelbay Yılmaz
-
2023 1
Fatma Ayvat
-
2021 1
Sinan Kandır
Çukurova Üniversitesi
2019 1
Mehmet Deniz Kozanoğlu
-
2021 1
Mustafa Güzel
Hitit Üniversitesi
2020 1
Seher Küçükersan
Ankara Üniversitesi
2020 1
Sena Çatal
-
2021 1
Erdem Sarıaydın
-
2021 1
Güzin Candan Gültekin
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2016 1
Duran Üstek
İstanbul Medipol Üniversitesi
2016 1
Alev Bayındırlı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2009 1
Alain Largeteau
-
2015 1
Alain Largeteu
-
2013 1
Annour Alalem
-
2010 1
Çağla Tükel
-
2007 1
Funda Çankaya
-
2021 1
Karsten Noeckler
-
2007 1
Kyere Emmanuel Owusu
-
2015 1
Lothar Beutin
-
2007 1
Manuela Jaber
-
2007 1
Nafi Çoksöyler
-
2013 1
Sinem Yavaş
-
2013 1
Stephan Hertwig
-
2007 1
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50391
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24634
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1526
Anahtar Kelimeler Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Fermantasyon Teknolojileri
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 100 65 50 0 55 70 40 0 50 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 567 . 593 . 662 . - 605 . 544 . 631 . - 600 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) 377 . 411 . 480 . - 445 . 386 . 485 . - 480 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 136 . 167 . 217 . - 188 . 163 . 201 . - 195 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 40 . 53 . 71 . - 70 . 58 . 81 . - 75 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 32 . 47 . 61 . - 55 . 44 . 56 . - 65 . -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 25 . 30 . 38 . - 39 . 27 . 36 . - 45 . -
Toplam Yayın 2 2 1 0 2 3 3 0 1 0
Toplam Makale 2 2 1 0 1 2 1 0 1 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Toplam Bildiri 0 0 0 0 1 1 2 0 0 0
Makale (SCI) 2 1 1 0 1 1 0 0 1 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 1 0 0 0 1 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 0 1 1 2 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri