Yüksek Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2014, 2016 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Aksaray Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Yl) (Tezli), 2010, 2013 |
Lisans, Türkiye, İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2003, 2007 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2014, 2020 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2014, 2020 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2014, 2016 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Aksaray Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Yl) (Tezli), 2010, 2013 |
Lisans, Türkiye, İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2003, 2007 |
Kayıt Yok |
İngilizce, YÖKDİL, 65, 05 Mart 20, 2017 |
İngilizce, YDS, 72, 2014-YDS S, 2014 |
Kayıt Yok |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Et Teknolojisi |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Kimyası |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi |
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye |
2018-, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Aksaray Üniversitesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye |
2016-, Uzman, Tam Zamanlı, Aksaray Üniversitesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye |
2012-, Uzman, Tam Zamanlı, Aksaray Üniversitesi, Tuz Gölü-Su ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye |
2007-, Uzman, Tam Zamanlı, Aksaray Üniversitesi, Aksaray Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü, Türkiye |
2016-, Komisyon Üyeliği, Aksaray Üniversitesi, Türkiye |
Kayıt Yok |
2023-2024, Gıdalarda Temel İşlemler, Ön Lisans |
2023-2024, Fermantasyon Teknolojisi, Ön Lisans |
2023-2024, Bitkisel Yağ Teknolojisi, Ön Lisans |
2023-2024, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Ön Lisans |
2022-2023, Kimyasal Gıda Analizleri, Ön Lisans |
2022-2023, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Ön Lisans |
2022-2023, Organik Gıdalar, Ön Lisans |
2022-2023, Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi, Ön Lisans |
2022-2023, Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon, Ön Lisans |
2022-2023, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Ön Lisans |
2022-2023, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi II, Ön Lisans |
Kayıt Yok |
Aksaray İli Çiğ Sütlerinin Ağır Metal İçeriğinin Değerlendirilmesi, Yem ve Suyun Ağır Metal İçeriğine Etkisinin Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2021-2022 |
Sosis Üretiminde Uçucu N-Nitrozaminlerin Oluşumunun Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2020 |
Dana Nuarına M Semitendinosus Uygulanan Ön İşlemlerin Mikrodalga Kurutmaya Etkisinin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2016 |
Kayıt Yok |
(2024) "Investigation of volatile N-nitrosamine contents of hams with different ingredients produced in Turkey", Journal of Food Composition and Analysis, 130 (0) pp. 1-7 [SCI Expanded] DOI |
Özbay, S., Dikici, E., Soylukan, C. (2023) "Evaluation of biological (feed, water), seasonal, and geological factors affecting the heavy metal content of raw milk", Elsevier BV, 121 (0) pp. 1-8 [SCI Expanded] DOI |
İçer, M.A., Özbay, S., Ağagündüz, D., Kelle, B., Bartkiene, E., Rocha, J.M.F., Özoğul, F. (2023) "The Impacts of Acidophilic Lactic Acid Bacteria on Food and Human Health: A Review of the Current Knowledge", MDPI AG, 12 (0) pp. 1-30 [SCI Expanded] DOI |
Özbay, S. (2023) "Seasonal variation of chemical content and heavy metal levels in raw milk", Aksaray University, 7 (1) pp. 30-39 DOI |
Deveci, G., Çelik, E., Cemali, Ö., Şahin, T.Ö., Bayazıt, A.D., Özbay, S., Ağagündüz, D., Karadağ, M.G. (2023) "Determination of Caffeine Amount of Organic and Conventional Coffees", ACG Publications, 3 (1) pp. 14-20 DOI |
Özbay, S., Şireli, U.T. (2022) "The effect of ascorbic acid, storage period and packaging material on the formation of volatile N-nitrosamine in sausages", Journal of Food Science and Technology, 59 (59) pp. 1823-1830 [SCI Expanded] DOI |
Özbay, S. (2022) "The Effect of Different Cooking Methods on the Formation of Volatile N-nitrosamine in Sausages with Different Content", Food and Health, 8 (2) pp. 141-149 [TR Dizin] Link |
Özbay, S. (2022) "Determination of volatile N-nitrosamines formed in salami cooked by different processes", Journal of Food Composition and Analysis, 112 (0) pp. 1-5 [SCI Expanded] DOI |
Özbay, S., Şireli, U.T. (2021) "Volatile N-nitrosamines in processed meat products and salami from Turkey", Food Additives & Contaminants: Part B, 14 (0) pp. 110-114 [SCI Expanded] DOI |
Özbay, S., Sarıçoban, C. (2021) "Effects of different levels of salt and temperature on some physico-chemical and colour properties of microwave-dried beef round (<i>M. semitendinosus</i>)", British Food Journal, 123 (6) pp. 2066-2078 [SCI Expanded] DOI |
Özbay, S., Şireli, U.T., Filazi, A. (2019) "Nitrosamines, Their Chemistries and Effects on Health", International Journal of Scientific and Technological Research, 5 (4) pp. 124-133 Link DOI |
Özbay, S., Sarıçoban, C. (2018) "The Use of Some Fruits as Natural Antioxidant Sources in Meat and Meat Products: A Review", Journal of Agroalimentary Processes andTechnologies, 24 (1) pp. 34-38 Link |
Doğu, S.Ö., Şireli, U.T. (2016) "DETERMINATION TOOLS OF ORIGIN IN THE FOOD TRACEABILITY", Journal of Food and Health Science, 2 (3) pp. 140-146 [TR Dizin] Link DOI |
Doğu, S.Ö., Şireli, U.T. (2016) "İzlenebilirlik ve Gıda GüvenliğiAçısından Önemi", Ordu Gıda Güvenliği, (26) pp. 14-17 |
Doğu, S.Ö., Şireli, U.T. (2015) "TRACEABILITY OF FOOD", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, (5) pp. 295-302 DOI |
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C. (2015) "Balık ve Balık Ürünlerinde Biyojen Aminler ve Önemi", Kahramanmaras Sutcu Imam University Journal Of Natural Sciences, 18 (3) pp. 19-28 [ESCI] Link |
Doğu, S.Ö., Akolaş, D.A. (2015) "Gıda Depolarında Gıda Kalite Sistemlerine Uygun Stok Yönetimi Sürecinin Geliştirilmesi", Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (33) pp. 229-238 [TR Dizin] Link |
Özbay, S., Özbay, A. (2015) "ET DEKONTAMİNASYONUNDA ELEKTRON DEMETİIŞINLAMASI (EDI) KULLANIMI", Journal of Food and Health Science, 1 (4) pp. 178-184 [TR Dizin] DOI |
Özbay, S. (2015) "Gıda Depolarında Ön Koşulların Oluşturulması ve Önemi", Gıda Teknolojisi, 19 (6) pp. 40-41 |
Özbay, S. (2015) "Kanatlı Etlerinde Bazı Fiziksel Karkas Dekontaminasyonu Uygulamaları", Gıda Teknolojisi, 19 (10) pp. 62-64 |
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C. (2015) "Et Kurutmada Mikrodalga Kullanımına İlişkin Yaklaşımlar ve Uygulamalar", Journal of New Results in Engineering and Natural Sciences, (4) pp. 24-35 [TR Dizin] Link |
Sarıçoban, C., Doğu, S.Ö. (2015) "Meat Drying Technology and Some Dried Meat Products Consumed In the World", Journal of Food and Health Science, 1 (3) pp. 109-123 [TR Dizin] DOI |
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C., Koparan, B., Turan, S., Kanpolat, Y.E. (2015) "Probiyotik Et Ürünleri ve Beslenme", Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 3 (4) pp. 183-189 Link |
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C. (2014) "Probiyotik Et Ürünleri ve Beslenme", Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 3 (4) pp. 183-189 DOI |
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C. (2014) "Et ve Et Ürünlerine Uygulanan Bazı Dekontaminasyon Yöntemleri", Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, 1 (0) pp. 92-99 Link |
Deveci, G., Çelik, E., Cemali, Ö., Şahin, T.Ö., Bayazıt, A.D., Özbay, S., Ağagündüz, D., Karadağ, M.G. (2023) "Determination of Caffeine Amount of Organic and Non-Organic Coffees", TCS, 2nd. International Food Chemistry Congress , Türkiye, (Nisan 2023) |
Özbay, S. (2022) "EVALUATION OF PROCESSED SAUSAGE PRODUCTS SOLD IN THE MARKET IN TERMS OF CARCINOGENIC VOLATILE N-NITROSAMINES", 4th International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2022) , (pp. 21-28), Bayburt, Türkiye, (Ekim 2022) |
Özbay, S. (2021) "Gas Chromatography and Method Development in Food Analysis", International Congress of Engineering and Natural Sciences , Ankara, Türkiye, (Mayıs 2021) |
Özbay, S. (2021) "Chromatographic Analysis in Food Traceability", International Congress of Engineering and Natural Sciences , Ankara, Türkiye, (Mayıs 2021) |
Özbay, S., Sarıçoban, C. (2017) "USING SOME FRUITS AS NATURAL ANTIOXIDANT SOURCES INMEAT AND MEAT PRODUCTS", 1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS , Konya, Türkiye, (Mayıs 2017) |
Doğu, S.Ö., Akbulut, Ö.Ö., Demirelli, L., Bayrak, M.B. (2015) "Gıda Güvenliğini Etkileyen Etmenler", III. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu , Aksaray, Türkiye, (Ekim 2015) |
Doğu, S.Ö., Akolaş, D.A. (2015) "Gıda Ürünlerinde Stok Yönetimi Politikaları", III. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu , Aksaray, Türkiye, (Ekim 2015) |
Doğu, S.Ö., Şireli, U.T. (2015) "Gıda İzlenebilirliğinde Orijin Belirleme Araçları", 5. Gıda Güvenliği Kongresi , (pp. 75), İstanbul, Türkiye, (Mayıs 2015) |
Doğu, S.Ö., Orhan, O., Topaloğlu, R.H. (2014) "Geleneksel Gıdalarda İzlenebilirlik Aracı Olarak CBS Kullanımı", 4. Geleneksel Gıdalar Kongresi , Adana, Türkiye, (Nisan 2014) |
Özbay, S. (2014) "Enzime Dirençli Nişasta ve Özellikleri", II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu , (pp. 124-127), Niğde, Türkiye, (Ekim 2014) |
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C., Uygur, E. (2014) "Elektromanyetik Dalgalar Kullanılarak Et ve Ürünlerinde Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi", 3. Uluslararası Gıda Kongresi , (pp. 20-21), Bursa, Türkiye, (Eylül 2014) |
Doğu, S.Ö., Topaloğlu, R.H., Orhan, O. (2013) "Gıda Zinciri İzlenebilirliğinde CBS Kullanımı", 8. Gıda Mühendisliği Kongresi , Ankara, Türkiye, (Kasım 2013) |
Doğu, S.Ö., Akolaş, D.A. (2013) "Gıda Depolarında Ön Koşulların Oluşturulması ve Önemi", TGDF Gıda Kongresi , (pp. 1), Antalya, Türkiye, (Kasım 2013) |
Doğu, S.Ö., Akolaş, D.A., Bezgin, T., Tosun, D.A., Çelikkan, F.T. (2013) "Gıda Ekonomisinde Depolamanın Önemi", İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi , (pp. 276-281), Niğde, Türkiye, (Ekim 2013) |
Kayıt Yok |
Özbay, S. (2021) "Hazır Gıdalar, Hazırlanma Süreçleri ve Tehlikeleri", Kitap: Bilimin Teknolojideki Uygulamaları, Ankara/Türkiye : Vizetek |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) International Journal of Agricultural Policy and Research, 2017 |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | A | B | C | D | E | F | G | H | I |
1 |
Volatile N-nitrosamines in processed meat products and salami from Turkey
Food Additives & Contaminants: Part B
|
12 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 12 |
2 |
The effect of ascorbic acid, storage period and packaging material on the formation of volatile N-nitrosamine in sausages
Journal of Food Science and Technology
|
6 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
3 |
Determination of volatile N-nitrosamines formed in salami cooked by different processes
Journal of Food Composition and Analysis
|
4 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 |
4 |
Meat Drying Technology and Some Dried Meat Products Consumed In the World
Journal of Food and Health Science
|
2 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 | 0 | 4 |
5 |
Evaluation of biological (feed, water), seasonal, and geological factors affecting the heavy metal content of raw milk
Elsevier BV
|
4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 |
6 |
DETERMINATION TOOLS OF ORIGIN IN THE FOOD TRACEABILITY
Journal of Food and Health Science
|
1 | 0 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 |
7 |
Probiyotik Et Ürünleri ve Beslenme
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
8 |
Balık ve Balık Ürünlerinde Biyojen Aminler ve Önemi
Kahramanmaras Sutcu Imam University Journal Of Natural Sciences
|
0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 1 |
9 |
İzlenebilirlik ve Gıda GüvenliğiAçısından Önemi
Ordu Gıda Güvenliği
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
10 |
The Impacts of Acidophilic Lactic Acid Bacteria on Food and Human Health: A Review of the Current Knowledge
MDPI AG
|
1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
11 |
Probiyotik Et Ürünleri ve Beslenme
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
|
0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
Cemalettin Sarıçoban
Selçuk Üniversitesi
|
2014 - 2021 | 10 |
Ufuk Tansel Şireli
Ankara Üniversitesi
|
2015 - 2022 | 7 |
Dilek Arzu Akolaş
Aksaray Üniversitesi
|
2013 - 2015 | 4 |
Duygu Ağagündüz
Gazi Üniversitesi
|
2023 | 3 |
Gülsüm Deveci
Çankırı Karatekin Üniversitesi
|
2023 | 2 |
Özge Cemali
Trakya Üniversitesi
|
2023 | 2 |
Teslime Özge Şahin
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
|
2023 | 2 |
Elif Çelik
Süleyman Demirel Üniversitesi
|
2023 | 2 |
Raziye Hale Topaloğlu
Gümüşhane Üniversitesi
|
2013 - 2014 | 2 |
Makbule Gezmen Karadağ
Gazi Üniversitesi
|
2023 | 2 |
Ayşe Derya Bayazıt
Gazi Üniversitesi
|
2023 | 2 |
Osman Orhan
Fırat Üniversitesi
|
2013 - 2014 | 2 |
Meşküre Burcu Bayrak
-
|
2015 | 1 |
Yavuz Erhan Kanpolat
-
|
2015 | 1 |
Bayram Kelle
-
|
2023 | 1 |
Fatih Özoğul
-
|
2023 | 1 |
Ferda Topal Çelikkan
-
|
2013 | 1 |
Tuğba Bezgin
-
|
2013 | 1 |
Mehmet Arif İçer
-
|
2023 | 1 |
Ayhan Filazi
Ankara Üniversitesi
|
2019 | 1 |
Örsan Öcal Akbulut
-
|
2015 | 1 |
Emrah Dikici
-
|
2023 | 1 |
Duru Aras Tosun
-
|
2013 | 1 |
Betül Koparan
-
|
2015 | 1 |
Saim Turan
-
|
2015 | 1 |
Emre Uygur
-
|
2014 | 1 |
Levent Demirelli
-
|
2015 | 1 |
Akif Özbay
Gazi Üniversitesi
|
2015 | 1 |
Caner Soylukan
-
|
2023 | 1 |
Elena Bartkiene
-
|
2023 | 1 |
João Miguel F. Rocha
-
|
2023 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 50391 |
YÖKSİS Temel Alan | Mühendislik Temel Alanı | 24634 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Gıda Bilimleri ve Mühendisliği | 1526 |
Anahtar Kelimeler | Et Teknolojisi, Gıda Kimyası, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Ağırlıklı Puan | 81 | 8 | 5 | 4 | 4 | 0 | 150 | 125 | 95 | 50 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | 586 . | 650 . | 707 . | 667 . | 656 . | - | 521 . | 561 . | 555 . | 112 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | 396 . | 468 . | 525 . | 489 . | 496 . | - | 378 . | 409 . | 437 . | 78 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | 155 . | 221 . | 257 . | 208 . | 226 . | - | 134 . | 164 . | 163 . | 33 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | 24 . | 64 . | 65 . | 52 . | 47 . | - | 23 . | 31 . | 34 . | 9 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | 70 . | 109 . | 131 . | 107 . | 107 . | - | 67 . | 76 . | 75 . | 14 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | 27 . | 60 . | 74 . | 56 . | 62 . | - | 25 . | 38 . | 41 . | 5 . |
Toplam Yayın | 12 | 2 | 1 | 1 | 1 | 0 | 5 | 4 | 5 | 1 |
Toplam Makale | 9 | 2 | 0 | 1 | 1 | 0 | 2 | 3 | 4 | 1 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Toplam Bildiri | 3 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 | 1 | 1 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | 1 |
Makale (Uluslararası) | 3 | 1 | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Makale (Ulusal) | 6 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 |
Bildiri (Uluslararası) | 2 | 0 | 1 | 0 | 0 | 0 | 2 | 1 | 1 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |