img

Dr. Öğr. Üyesi Sena ÖZBAY

  • Kaman Meslek Yüksekokulu
  • Gıda İşleme
  • Gıda Teknolojisi Pr.

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
40
Atıf
39
h-index
4
Proje
3
WoS
Yayın
6
Atıf
0
h-index
0
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Yüksek Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2014, 2016
Yüksek Lisans, Türkiye, Aksaray Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Yl) (Tezli), 2010, 2013
Lisans, Türkiye, İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2003, 2007
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2014, 2020
Araştırma Alanları
Et Teknolojisi, Gıda Kimyası, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi (Dr), 2014, 2020
Yüksek Lisans, Türkiye, Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2014, 2016
Yüksek Lisans, Türkiye, Aksaray Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Yl) (Tezli), 2010, 2013
Lisans, Türkiye, İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2003, 2007
Kayıt Yok
İngilizce, YÖKDİL, 65, 05 Mart 20, 2017
İngilizce, YDS, 72, 2014-YDS S, 2014
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Et Teknolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Kimyası
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Türkiye
2018-, Öğretim Görevlisi, Tam Zamanlı, Aksaray Üniversitesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye
2016-, Uzman, Tam Zamanlı, Aksaray Üniversitesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye
2012-, Uzman, Tam Zamanlı, Aksaray Üniversitesi, Tuz Gölü-Su ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye
2007-, Uzman, Tam Zamanlı, Aksaray Üniversitesi, Aksaray Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü, Türkiye
2016-, Komisyon Üyeliği, Aksaray Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2023-2024, Gıdalarda Temel İşlemler, Ön Lisans
2023-2024, Fermantasyon Teknolojisi, Ön Lisans
2023-2024, Bitkisel Yağ Teknolojisi, Ön Lisans
2023-2024, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Ön Lisans
2022-2023, Kimyasal Gıda Analizleri, Ön Lisans
2022-2023, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Ön Lisans
2022-2023, Organik Gıdalar, Ön Lisans
2022-2023, Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi, Ön Lisans
2022-2023, Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon, Ön Lisans
2022-2023, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Ön Lisans
2022-2023, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi II, Ön Lisans
Kayıt Yok
Aksaray İli Çiğ Sütlerinin Ağır Metal İçeriğinin Değerlendirilmesi, Yem ve Suyun Ağır Metal İçeriğine Etkisinin Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2021-2022
Sosis Üretiminde Uçucu N-Nitrozaminlerin Oluşumunun Araştırılması (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2017-2020
Dana Nuarına M Semitendinosus Uygulanan Ön İşlemlerin Mikrodalga Kurutmaya Etkisinin Belirlenmesi (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Araştırmacı , 2015-2016
Kayıt Yok
(2024) "Investigation of volatile N-nitrosamine contents of hams with different ingredients produced in Turkey", Journal of Food Composition and Analysis, 130 (0) pp. 1-7 [SCI Expanded] DOI    
Özbay, S., Dikici, E., Soylukan, C. (2023) "Evaluation of biological (feed, water), seasonal, and geological factors affecting the heavy metal content of raw milk", Elsevier BV, 121 (0) pp. 1-8 [SCI Expanded] DOI     
İçer, M.A., Özbay, S., Ağagündüz, D., Kelle, B., Bartkiene, E., Rocha, J.M.F., Özoğul, F. (2023) "The Impacts of Acidophilic Lactic Acid Bacteria on Food and Human Health: A Review of the Current Knowledge", MDPI AG, 12 (0) pp. 1-30 [SCI Expanded] DOI      
Özbay, S. (2023) "Seasonal variation of chemical content and heavy metal levels in raw milk", Aksaray University, 7 (1) pp. 30-39 DOI    
Deveci, G., Çelik, E., Cemali, Ö., Şahin, T.Ö., Bayazıt, A.D., Özbay, S., Ağagündüz, D., Karadağ, M.G. (2023) "Determination of Caffeine Amount of Organic and Conventional Coffees", ACG Publications, 3 (1) pp. 14-20 DOI   
Özbay, S., Şireli, U.T. (2022) "The effect of ascorbic acid, storage period and packaging material on the formation of volatile N-nitrosamine in sausages", Journal of Food Science and Technology, 59 (59) pp. 1823-1830 [SCI Expanded] DOI      
Özbay, S. (2022) "The Effect of Different Cooking Methods on the Formation of Volatile N-nitrosamine in Sausages with Different Content", Food and Health, 8 (2) pp. 141-149 [TR Dizin] Link     
Özbay, S. (2022) "Determination of volatile N-nitrosamines formed in salami cooked by different processes", Journal of Food Composition and Analysis, 112 (0) pp. 1-5 [SCI Expanded] DOI     
Özbay, S., Şireli, U.T. (2021) "Volatile N-nitrosamines in processed meat products and salami from Turkey", Food Additives & Contaminants: Part B, 14 (0) pp. 110-114 [SCI Expanded] DOI      
Özbay, S., Sarıçoban, C. (2021) "Effects of different levels of salt and temperature on some physico-chemical and colour properties of microwave-dried beef round (<i>M. semitendinosus</i>)", British Food Journal, 123 (6) pp. 2066-2078 [SCI Expanded] DOI     
Özbay, S., Şireli, U.T., Filazi, A. (2019) "Nitrosamines, Their Chemistries and Effects on Health", International Journal of Scientific and Technological Research, 5 (4) pp. 124-133 Link DOI  
Özbay, S., Sarıçoban, C. (2018) "The Use of Some Fruits as Natural Antioxidant Sources in Meat and Meat Products: A Review", Journal of Agroalimentary Processes andTechnologies, 24 (1) pp. 34-38 Link   
Doğu, S.Ö., Şireli, U.T. (2016) "DETERMINATION TOOLS OF ORIGIN IN THE FOOD TRACEABILITY", Journal of Food and Health Science, 2 (3) pp. 140-146 [TR Dizin] Link DOI    
Doğu, S.Ö., Şireli, U.T. (2016) "İzlenebilirlik ve Gıda GüvenliğiAçısından Önemi", Ordu Gıda Güvenliği, (26) pp. 14-17  
Doğu, S.Ö., Şireli, U.T. (2015) "TRACEABILITY OF FOOD", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, (5) pp. 295-302 DOI   
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C. (2015) "Balık ve Balık Ürünlerinde Biyojen Aminler ve Önemi", Kahramanmaras Sutcu Imam University Journal Of Natural Sciences, 18 (3) pp. 19-28 [ESCI] Link    
Doğu, S.Ö., Akolaş, D.A. (2015) "Gıda Depolarında Gıda Kalite Sistemlerine Uygun Stok Yönetimi Sürecinin Geliştirilmesi", Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (33) pp. 229-238 [TR Dizin] Link    
Özbay, S., Özbay, A. (2015) "ET DEKONTAMİNASYONUNDA ELEKTRON DEMETİIŞINLAMASI (EDI) KULLANIMI", Journal of Food and Health Science, 1 (4) pp. 178-184 [TR Dizin] DOI    
Özbay, S. (2015) "Gıda Depolarında Ön Koşulların Oluşturulması ve Önemi", Gıda Teknolojisi, 19 (6) pp. 40-41   
Özbay, S. (2015) "Kanatlı Etlerinde Bazı Fiziksel Karkas Dekontaminasyonu Uygulamaları", Gıda Teknolojisi, 19 (10) pp. 62-64   
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C. (2015) "Et Kurutmada Mikrodalga Kullanımına İlişkin Yaklaşımlar ve Uygulamalar", Journal of New Results in Engineering and Natural Sciences, (4) pp. 24-35 [TR Dizin] Link   
Sarıçoban, C., Doğu, S.Ö. (2015) "Meat Drying Technology and Some Dried Meat Products Consumed In the World", Journal of Food and Health Science, 1 (3) pp. 109-123 [TR Dizin] DOI     
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C., Koparan, B., Turan, S., Kanpolat, Y.E. (2015) "Probiyotik Et Ürünleri ve Beslenme", Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 3 (4) pp. 183-189 Link   
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C. (2014) "Probiyotik Et Ürünleri ve Beslenme", Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 3 (4) pp. 183-189 DOI   
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C. (2014) "Et ve Et Ürünlerine Uygulanan Bazı Dekontaminasyon Yöntemleri", Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, 1 (0) pp. 92-99 Link  
Deveci, G., Çelik, E., Cemali, Ö., Şahin, T.Ö., Bayazıt, A.D., Özbay, S., Ağagündüz, D., Karadağ, M.G. (2023) "Determination of Caffeine Amount of Organic and Non-Organic Coffees", TCS, 2nd. International Food Chemistry Congress , Türkiye, (Nisan 2023
Özbay, S. (2022) "EVALUATION OF PROCESSED SAUSAGE PRODUCTS SOLD IN THE MARKET IN TERMS OF CARCINOGENIC VOLATILE N-NITROSAMINES", 4th International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2022) , (pp. 21-28), Bayburt, Türkiye, (Ekim 2022
Özbay, S. (2021) "Gas Chromatography and Method Development in Food Analysis", International Congress of Engineering and Natural Sciences , Ankara, Türkiye, (Mayıs 2021
Özbay, S. (2021) "Chromatographic Analysis in Food Traceability", International Congress of Engineering and Natural Sciences , Ankara, Türkiye, (Mayıs 2021
Özbay, S., Sarıçoban, C. (2017) "USING SOME FRUITS AS NATURAL ANTIOXIDANT SOURCES INMEAT AND MEAT PRODUCTS", 1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS , Konya, Türkiye, (Mayıs 2017
Doğu, S.Ö., Akbulut, Ö.Ö., Demirelli, L., Bayrak, M.B. (2015) "Gıda Güvenliğini Etkileyen Etmenler", III. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu , Aksaray, Türkiye, (Ekim 2015
Doğu, S.Ö., Akolaş, D.A. (2015) "Gıda Ürünlerinde Stok Yönetimi Politikaları", III. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu , Aksaray, Türkiye, (Ekim 2015
Doğu, S.Ö., Şireli, U.T. (2015) "Gıda İzlenebilirliğinde Orijin Belirleme Araçları", 5. Gıda Güvenliği Kongresi , (pp. 75), İstanbul, Türkiye, (Mayıs 2015
Doğu, S.Ö., Orhan, O., Topaloğlu, R.H. (2014) "Geleneksel Gıdalarda İzlenebilirlik Aracı Olarak CBS Kullanımı", 4. Geleneksel Gıdalar Kongresi , Adana, Türkiye, (Nisan 2014
Özbay, S. (2014) "Enzime Dirençli Nişasta ve Özellikleri", II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu , (pp. 124-127), Niğde, Türkiye, (Ekim 2014
Doğu, S.Ö., Sarıçoban, C., Uygur, E. (2014) "Elektromanyetik Dalgalar Kullanılarak Et ve Ürünlerinde Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi", 3. Uluslararası Gıda Kongresi , (pp. 20-21), Bursa, Türkiye, (Eylül 2014
Doğu, S.Ö., Topaloğlu, R.H., Orhan, O. (2013) "Gıda Zinciri İzlenebilirliğinde CBS Kullanımı", 8. Gıda Mühendisliği Kongresi , Ankara, Türkiye, (Kasım 2013
Doğu, S.Ö., Akolaş, D.A. (2013) "Gıda Depolarında Ön Koşulların Oluşturulması ve Önemi", TGDF Gıda Kongresi , (pp. 1), Antalya, Türkiye, (Kasım 2013
Doğu, S.Ö., Akolaş, D.A., Bezgin, T., Tosun, D.A., Çelikkan, F.T. (2013) "Gıda Ekonomisinde Depolamanın Önemi", İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi , (pp. 276-281), Niğde, Türkiye, (Ekim 2013
Kayıt Yok
Özbay, S. (2021) "Hazır Gıdalar, Hazırlanma Süreçleri ve Tehlikeleri", Kitap: Bilimin Teknolojideki Uygulamaları, Ankara/Türkiye : Vizetek  
Kayıt Yok
Kayıt Yok
(Uluslararası - Bilimsel Dergi) International Journal of Agricultural Policy and Research, 2017
Kayıt Yok
Atıflar
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
; A: SCI/SSCI/AHCI, B: ESCI, C: Scopus, D: Uluslararası Alan Index, E: TR Dizin, F: Uluslararası Kitap, G: Ulusal Kitap, H: Diğer Makale, I: Toplam
Sıra Yayın A B C D E F G H I
1
Volatile N-nitrosamines in processed meat products and salami from Turkey
Food Additives &amp; Contaminants: Part B
12 0 0 0 0 0 0 0 12
2
The effect of ascorbic acid, storage period and packaging material on the formation of volatile N-nitrosamine in sausages
Journal of Food Science and Technology
6 0 0 0 0 0 0 0 6
3
Determination of volatile N-nitrosamines formed in salami cooked by different processes
Journal of Food Composition and Analysis
4 1 0 0 0 0 0 0 5
4
Meat Drying Technology and Some Dried Meat Products Consumed In the World
Journal of Food and Health Science
2 0 0 1 0 0 1 0 4
5
Evaluation of biological (feed, water), seasonal, and geological factors affecting the heavy metal content of raw milk
Elsevier BV
4 0 0 0 0 0 0 0 4
6
DETERMINATION TOOLS OF ORIGIN IN THE FOOD TRACEABILITY
Journal of Food and Health Science
1 0 0 2 0 0 0 0 3
7
Probiyotik Et Ürünleri ve Beslenme
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
0 0 0 1 0 0 0 0 1
8
Balık ve Balık Ürünlerinde Biyojen Aminler ve Önemi
Kahramanmaras Sutcu Imam University Journal Of Natural Sciences
0 0 0 0 0 0 1 0 1
9
İzlenebilirlik ve Gıda GüvenliğiAçısından Önemi
Ordu Gıda Güvenliği
1 0 0 0 0 0 0 0 1
10
The Impacts of Acidophilic Lactic Acid Bacteria on Food and Human Health: A Review of the Current Knowledge
MDPI AG
1 0 0 0 0 0 0 0 1
11
Probiyotik Et Ürünleri ve Beslenme
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
0 0 0 1 0 0 0 0 1
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Cemalettin Sarıçoban
Selçuk Üniversitesi
2014 - 2021 10
Ufuk Tansel Şireli
Ankara Üniversitesi
2015 - 2022 7
Dilek Arzu Akolaş
Aksaray Üniversitesi
2013 - 2015 4
Duygu Ağagündüz
Gazi Üniversitesi
2023 3
Gülsüm Deveci
Çankırı Karatekin Üniversitesi
2023 2
Özge Cemali
Trakya Üniversitesi
2023 2
Teslime Özge Şahin
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
2023 2
Elif Çelik
Süleyman Demirel Üniversitesi
2023 2
Raziye Hale Topaloğlu
Gümüşhane Üniversitesi
2013 - 2014 2
Makbule Gezmen Karadağ
Gazi Üniversitesi
2023 2
Ayşe Derya Bayazıt
Gazi Üniversitesi
2023 2
Osman Orhan
Fırat Üniversitesi
2013 - 2014 2
Meşküre Burcu Bayrak
-
2015 1
Yavuz Erhan Kanpolat
-
2015 1
Bayram Kelle
-
2023 1
Fatih Özoğul
-
2023 1
Ferda Topal Çelikkan
-
2013 1
Tuğba Bezgin
-
2013 1
Mehmet Arif İçer
-
2023 1
Ayhan Filazi
Ankara Üniversitesi
2019 1
Örsan Öcal Akbulut
-
2015 1
Emrah Dikici
-
2023 1
Duru Aras Tosun
-
2013 1
Betül Koparan
-
2015 1
Saim Turan
-
2015 1
Emre Uygur
-
2014 1
Levent Demirelli
-
2015 1
Akif Özbay
Gazi Üniversitesi
2015 1
Caner Soylukan
-
2023 1
Elena Bartkiene
-
2023 1
João Miguel F. Rocha
-
2023 1
2024 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
112.
50391 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
78.
24634 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
33.
1526 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 50391
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24634
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1526
Anahtar Kelimeler Et Teknolojisi, Gıda Kimyası, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Ağırlıklı Puan 81 8 5 4 4 0 150 125 95 50
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 586 . 650 . 707 . 667 . 656 . - 521 . 561 . 555 . 112 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 396 . 468 . 525 . 489 . 496 . - 378 . 409 . 437 . 78 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 155 . 221 . 257 . 208 . 226 . - 134 . 164 . 163 . 33 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 24 . 64 . 65 . 52 . 47 . - 23 . 31 . 34 . 9 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 70 . 109 . 131 . 107 . 107 . - 67 . 76 . 75 . 14 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 27 . 60 . 74 . 56 . 62 . - 25 . 38 . 41 . 5 .
Toplam Yayın 12 2 1 1 1 0 5 4 5 1
Toplam Makale 9 2 0 1 1 0 2 3 4 1
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
Toplam Bildiri 3 0 1 0 0 0 2 1 1 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 2 2 2 1
Makale (Uluslararası) 3 1 0 1 1 0 0 0 1 0
Makale (Ulusal) 6 1 0 0 0 0 0 1 1 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
Bildiri (Uluslararası) 2 0 1 0 0 0 2 1 1 0
Bildiri (Ulusal) 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri