KALİTE VE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA HANGİ ÖLÇÜLERDE TANITILDIĞINA YÖNELİK BİR İNCELEME
ERBAŞ ALİ
BAŞAK GÜLCAN
ERSÖZ SÜLEYMAN
Tüketicilerin ürünün niteliksel ve niceliksel özelliklerini sorgulamaya başlamasından bu yana kalite, işletmeler için en önemli rekabet etmeni durumuna gelmiştir. Türk toplumunun kalite hareketini başlatıp sürekli gelişim amacına ulaşabilmesi için kalitenin kulaktan duyma bilgilerle değil, bütün ayrıntılarıyla öğrenilmesi gerekmektedir. Kalite kavramının üretim ve hizmet sektörlerinde yeşerip filizlenmesi için, tüm toplumun bilincine yerleştirilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Kalite kavramının insanlara benimsetilmesinde en uygun iklim üniversiteler olmaktadır. Bu çalışmadaki amaç; kalite ve toplam kalite kavramlarının üniversite öğrencileri tarafından ne ölçüde kavranabildiğin! belirlemektir.
toplam kalite,üniversite öğrencileri,toplam kalite yönetimi,kalite
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı VERİMLİLİK DERGİSİ