Türkiye de Kamu Harcamalarının İktisadi Büyüme Üzerindeki Etkisi 1970 2009
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Gülbahar ÜÇLER
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Küreselleşmeye birlikte devlet anlayışı ve devlete yüklenen görevler değişmiş, devletin yapısal ve işlevsel değişikliği ile birlikte kamu harcamalarının miktarı ve bileşimi de tartışılır olmuştur. İktisadi büyümenin geliştirilmesi ve toplumsal refahın artırılması için devlete büyük sorumluluklar düşmektedir. Çalışmanın amacı Türkiye’ de kamu harcamalarının iktisadi büyüme üzerine etkilerini araştırmaktır. Bu çerçevede öncelikle kamu harcamalarının teorik çerçevesi çizilmiş, sonrasında ise Türkiye’ de kamu harcamalarının tasnifi ve harcamaların 1980’ den günümüze seyri ele alınmıştır. Son olarak 1970-2009 yılları arasında Türkiye’ de kamu harcamalarının büyüme üzerinde ki etkileri ARDL sınır testi yöntemi ile analiz edilmiştir.
Dergi Adı Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Asos, Ulakbim, Ebsco