Nadir Bir Akut Apandisit Nedeni Enterobius Vermicularis
Faruk Pehlivanlı
Kırıkkale Üniversitesi, Türkiye
Kübra Yıldırım
Enterobius vermicularis ( E. vermicularis ) çekum ve appendikste yerle ş im gösteren, ço ğ unlukla çocuklar ı etkileyen, dünya çapında yayg ın bir parazittir. E. vermicularis in neden olduğ u akut apandisit vakalar ınanadiren rastlanmaktadır. Bu olgu sunumun amacı E. vermicularis in neden oldu ğ u bir akut apandisitolgusunu sunmakt ır. 19 ya ş ındaki kadın hasta ani ba ş layan sa ğ alt kadran a ğ r ıs ı ile acil servise ba ş vurdu.Fizik muayenesinde sa ğ iliak fossa hassasiyeti ve laboratuar tetkiklerinde lökositoz saptandı. Apendektomiuygulanan hastanın yapılan patolojik incelemesi appendiks lümeninde E. vermicularis varlığ ını ve akutenflamasyon bulgular ını gösterdi. E. vermicularis in nadiren de olsa akut apandisit nedeni olabileceğ i akıldatutulmalıdır.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Van Tıp Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Medline, Türkiye Atıf Dizini ve TÜBİTAK/ULAKBİM-Tıp Veri Tabanı ve Google Scholar