img
img
COVID-19 PANDEMİ SÜRECİNDE YAŞLILARIN BİTKİSEL ÜRÜN KULLANMA DURUMLARININ BELİRLENMESİ   
Yazarlar (2)
Hazal Buhur
Prof. Dr. Gökçe DEMİR Prof. Dr. Gökçe DEMİR
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Araştırma COVID-19 pandemi sürecinde yaşlıların bitkisel ürün kullanma durumlarının belirlenmesi amacıyla tanımlayıcı türde yapılmıştır. Araştırmanın örneklem grubunu Kırşehir il merkezinde bulunan Aşıkpaşa Aile Sağlığı Merkezlerinde kayıtlı 65 yaş ve üzeri 268 birey oluşturmuştur. Veriler, araştırmacılar tarafından ilgili literatür incelenerek oluşturulan “Veri Toplama Formu” kullanılarak toplanmıştır. Yaşlıların %18.3’ünün COVID-19 tedavisi için, %64.6’sının COVID-19’dan korunmak için ve %77.2’sinin COVID-19 dışında herhangi bir nedenden dolayı bitkisel ürün kullandığı belirlenmiştir. COVID-19 pandemi öncesinde ve sonrasında en çok kullanılan bitkisel ürünler turunçgiller, sarımsak, sirke, nane, ıhlamur ve kuşburnu olup bu bitkisel ürünlerin COVID-19 pandemi sürecinde kullanım sıklıklarının artığı belirlenmiştir. Çalışan yaşlıların çalışmayan yaşlılara göre, sağlık kurumuna ulaşımda sorun yaşamayan yaşlıların sorun yaşayanlara göre bitkisel ürün kullanım oranın daha yüksek olduğu belirlenmiştir (p
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Sağlık Bilimleri Dergisi
Dergi ISSN 1018-3655
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2022
Cilt No 31
Sayı 3
Sayfalar 322 / 329
Doi Numarası 10.34108/eujhs.1038226
Makale Linki https://dergipark.org.tr/tr/pub/eujhs/issue/73896/1038226
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 1
COVID-19 PANDEMİ SÜRECİNDE YAŞLILARIN BİTKİSEL ÜRÜN KULLANMA DURUMLARININ BELİRLENMESİ

Paylaş