img
img
Characterization of Free Sugars in Hawthorn Crataegus Spp Species    
Yazarlar (5)
Mehmet Fikret Balta
Ordu Üniversitesi, Türkiye
İbrahim Hakkı Yörük
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
M A Aşkın
Tarık Yarılgaç
Ordu Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
C. meyeri, C. tanacetifolia and C. pontica contain in average 1.36-1.84 g/100 g sucrose, 4.18-5.33 g/100 g fructose, 0.42-1.12 g/100g maltose and 2.58-3.62 g/100 g glucose, respectively. The contents of sucrose, fructose, maltose and glucose did not differ by the species statistically. The main sugar was fructose in all hawthorn species, followed by glucose, sucrose and maltose. The mean percentages of fructose, glucose, sucrose and maltose within the total amount of these 4 sugars were 47.9, 29.4, 15.2 and 7.4%, respectively. In addition, the species averagely had soluble solids content (SSC) 13.6-17.6%.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Asian J. Chem.
Dergi ISSN 0970-7077 Wos Dergi Scopus Dergi
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2007
Cilt No 19
Sayı 7
Sayfalar 5675 / 5680
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 3

Paylaş