Rekreasyon Bölümü Öğrencilerinin Çocuk Kavramına İlişkin Metaforik Algıları
Cemal Ersin Silik
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Filiz Özlem ÇETİNKAYA
Ailelerin turistik ürün satın almasürecinde, çocukların önemli bir etkisibulunmaktadır. Çocuklar, bir işletme veyadestinasyonun tercih edilmesinde önemli birfaktör olabilmektedir. Dolayısıyla, turizmeğitimi alan öğrencilerin çocuklar ile ilgilialgıları da önem arz etmektedir. Öğrencilerinsektörde çalışmaları ile birlikte, çocuklar ileetkileşim kurmaları gerekecek ve bu süreçhizmet kalitesini etkileyebilecektir. Buçerçevede araştırmanın temel amacı, rekreasyonbölümü öğrencilerinin “çocuk” kavramınailişkin a lgıla rının met a forl a r yoluylaincelenmesidir. Araştırmanın çalışma grubunu,rekreasyon bölümünde öğrenim gören vegönüllü olarak katılım sağlayan 150 öğrencioluşturmaktadır. Nitel verilerin elde edilmesiiçin bir veri toplama aracı oluşturulmuştur.Oluşturulan veri toplama aracında ''çocuk............ gibidir. Çünkü .........'' ifadesinindoldurulması istenilmiştir. Toplanan veriler,içerik analizi kullanılarak çözümlenmiştir.Araştırmada, nitel araştırma yöntemlerindenolgubilim (fenomenoloji) deseni kullanılmıştır.Elde edilen metaforlar, ortak özellikleribakımından incelenerek 20 kategori altındatoplanmıştır. Araştırmanın bulgularına göre ençok metaforun üretildiği kategoriler sırasıyla“eğitimden etkilenebilir olma, muhtaç olma,yönlendirilebilir ve işlenebilir olma”kategorileridir. En çok üretilen metaforlar iseçiçek, ağaç/yaş ağaç ve fidan olmuştur.
metafor,Rekreasyon,rekreasyon yönetimi,çocuk
Dergi Adı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Basım Tarihi 03-2021
Makale Linki http://www.yyusbedergisi.com/dergi/rekreasyon-bolumu-ogrencilerinin-cocuk-kavramina-iliskin-metaforik-algilari20210331115948.pdf