Atypical Presentation of a Familial Mediterranean Fever Case: Case Report
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Himmet Durmaz
Hacettepe Üniversitesi, Türkiye
Ailesel Akdeniz ateşi (AAA), sıklıkla ateşin eşlik ettiği, tekrarlayan serözit ataklarıyla karakterizedir. Eklemler karın ağrısından sonra en sık tutulan ikinci bölgedir. Kalça ekleminde hasara yol açan kronik artrit veya sakroiliit görülebilir. Bu olgu raporunda inflamatuar kalça ağrısı ile prezente olan AAA olgusu güncel literatür eşliğinde sunulmuştur.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Turkiye Klinikleri Journal of Case Reports
Makale Dili İngilizce