img
img
Hakkari Yöresi Kuşburnu Genotiplerinin Rosa spp Bazı Fiziksel veKimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi    
Yazarlar (2)
Aytekin Ekincialp
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Özet: Bu çalışma Hakkari yöresinde yayılış gösteren kuşburnu genotiplerinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma 2005–2006 yılları arasında işaretlenen 50 kuşburnu tipi üzerinde yapılmıştır. İncelenen genotiplerin ortalama meyve ağırlığı 1.52–3.92 g, meyve eti oranı % 59.33–76.69, SÇKM % 14.25–27.50, pH % 3.17–4.04, TEA miktarı % 0.16–0.40, kuru randıman % 43.63–59.39, C vitamini 414,83–916,46 mg/100g arasında tespit edilmiştir. Genotiplerin dikenlilik durumu, 11 tipte çok, 35 tipte orta ve 4 tipte de az olarak belirlenmiştir.
Anahtar Kelimeler
kuru madde | askorbik asit | meyveler | fizikokimyasal özellikler | Rosa | genotip | gül
Makale Türü Açık Erişim Özgün Makale
Makale Alt Türü SCOPUS dergilerinde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Dergi ISSN 1308-7576 Scopus Dergi
Dergi Tarandığı Indeksler SCOPUS
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2012
Cilt No 22
Sayı 1
Sayfalar 7 / 11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 5
Google Scholar 23

Paylaş