| Yazarlar (2) |
|
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye |
Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Özet: Bu çalışma Hakkari yöresinde yayılış gösteren kuşburnu genotiplerinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma 2005–2006 yılları arasında işaretlenen 50 kuşburnu tipi üzerinde yapılmıştır. İncelenen genotiplerin ortalama meyve ağırlığı 1.52–3.92 g, meyve eti oranı % 59.33–76.69, SÇKM % 14.25–27.50, pH % 3.17–4.04, TEA miktarı % 0.16–0.40, kuru randıman % 43.63–59.39, C vitamini 414,83–916,46 mg/100g arasında tespit edilmiştir. Genotiplerin dikenlilik durumu, 11 tipte çok, 35 tipte orta ve 4 tipte de az olarak belirlenmiştir. |
| Anahtar Kelimeler |
| kuru madde | askorbik asit | meyveler | fizikokimyasal özellikler | Rosa | genotip | gül |
| Makale Türü |
|
| Makale Alt Türü | SCOPUS dergilerinde yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi |
| Dergi ISSN | 1308-7576 Scopus Dergi |
| Dergi Tarandığı Indeksler | SCOPUS |
| Makale Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 01-2012 |
| Cilt No | 22 |
| Sayı | 1 |
| Sayfalar | 7 / 11 |