img
img
Adi lcevaz Bi tli s Yöresi nde Doğal Olarak Yeti şen Elmalarin Bazı Meyve ve Ağaç Özelli kleri   
Yazarlar (5)
Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Yalçın Yonar
Serpil Başer
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Ferit Çelik
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Adnan Yaviç
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu çalışma Adilcevaz yöresinde doğal olarak yetişen ve ümitvar olarak belirlenen mahalli elma çeşitlerinin pomolojik, fenolojik ve morfolojik özelliklerinin tanımlanması amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada pamuk elması, Van elması, ekşi elma, karçıkan elması ve söğüt elması olarak adlandırılan genotiplerin meyve ağırlığı, meyve hacmi, meyve çapı, meyve yoğunluğu, meyve boyutları, meyve sap uzunluğu, meyve sap çukuru genişliği, meyve sap çukur derinliği, çiçek çukuru genişliği, meyve eti sertliği, meyve kabuğu rengi, meyve eti rengi, kabuk kalınlığı, gelişme kuvveti, taç yüksekliği, taç genişliği, yaşı, verim durumu, tomurcuk patlama tarihi, çiçeklenme başlangıcı, tam çiçeklenme, çiçeklenme sonu ve hasat tarihleri saptanmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi
Dergi ISSN 1308-3945
Dergi Tarandığı Indeksler AHCI
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2009
Sayı 2
Sayfalar 81 / 87
Makale Linki http://nobel.gen.tr/Makaleler/TABAD-Issue202-48-2011.pdf
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 8

Paylaş