Yazarlar (2) |
![]() Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
![]() Türkiye |
Özet |
Bu çalışmada temel amaç, restoran servis personelinin örgütsel adalet algılarının örgütselbağlılıklarına etkisinde, sektörde yaygın olarak kullanılan iki bahşiş dağıtım sisteminin(havuz/bireysel) rolünü ortaya koymaktır. Ayrıca çalışma, işgörenlerin hangi bahşiş dağıtımsistemini tercih ettiğini belirlemeyi de amaçlamaktadır. Veri Alanya’da çalışanişgörenlerden, kolayda örneklem yöntemiyle Nisan-Haziran 2018 tarihleri arasındatoplanmıştır. Analizler geçerli 466 anket üzerinden yapılmıştır. Araştırma sonucunda, heriki bahşiş dağıtım sisteminde de, örgütsel adalet algısının örgütsel bağlılığı etkilediğigörülmektedir. Bireysel bahşiş dağıtım sisteminde çalışan işgörenlerin dağıtım adaletialgılarının ve normatif bağlılıklarının havuz sisteminde çalışanlara oranla daha yüksekolduğu ortaya çıkmıştır. Araştırmaya katılan servis personelinin çoğunluğu bireysel dağıtımsistemini tercih etmektedir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
Dergi ISSN | 2147-8775 |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 09-2019 |
Cilt No | 7 |
Sayı | 3 |
Sayfalar | 1933 / 1957 |
Doi Numarası | 10.21325/jotags.2019.456 |
Makale Linki | file:///C:/Users/SENEM/Downloads/vol7_issue3_article23.pdf |
Atıf Sayıları | |
TRDizin | 2 |