Personel Güçlendirmenin Performans Ve Verimlilik Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama
Doç. Dr. Ethem MERDAN
İşletmeler performans ve verimliliklerini yüksek tutarak rekabette başarı elde edebilmekte ve varlıklarınısürdürebilmektedirler. Performans ve verimliliği yüksek tutabilmek de ancak nitelikli personellerin varlığı ilemümkündür. Bu yüzden personele gereken önem verilmesi ve çeşitli yönlerden güçlendirilmesi son derece önemtaşımaktadır. Bu çalışma da amaç, personel güçlendirmenin performans ve verimlilik üzerindeki etkisini vearalarındaki ilişkileri araştırmaktır. Çalışmanın kapsamı ve sınırları itibariyle; Kırıkkale’deki bankalarınçalışanlarıdır. Veri toplamak amacıyla anket uygulanmış ve anketten elde edilen veriler çeşitli analizlere(Korelasyon, Anova ve Regresyon) tabi tutulmuştur. Çalışma sonucunda personel güçlendirmenin hiçbirboyutunun performans üzerinde bir etkisinin olmadığı, fakat personel güçlendirmenin anlam ve yetkinlikboyutlarının verimlilik üzerinde etkisi görülmüştür.
Dergi Adı Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi
Basım Tarihi 04-2018