Avrupa Birliği’nin (AB) 2004 Yılı Genişleme Süreci Öncesinde Türkiye ve Diğer Aday Ülkelerin Ortak Tarım Politikası’na (OTP) Uyumları ve Karşılaştırılması
Doç. Dr. Ertuğrul GÜREŞCİ
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Tecer Atsan
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
AB tarihi genişlemesini 15 yeni üye ülkenin katılımı ile birlikte 2004 yılında gerçekleştirmiştir. Birliğe o dönem aday olan ülkeler Birliğin en önemli ortak politikalarından birisi olan OTP'ye uyumları oldukça önemli olduğu çeşitli çevrelerce defalarca ifade edilmiştir. Bu çalışmada, Türkiye ve diğer aday ülkelerin 2004 yılı genişleme öncesinde, OTP'ye uyumları karşılaştırılmalı olarak ele alınmıştır. Sonuçta, OTP'ye uyum konusunda diğer aday ülkelerinde Türkiye'ye benzer sorunlarla karşılaştıkları ve eksik yönlerinin olduğu tespit edilmiştir.
Dergi Adı Tarım Ekonomisi Dergisi
Basım Tarihi 04-2009