Türkiye’de köyden kente göç ve düşündürdükleri
Doç. Dr. Ertuğrul GÜREŞCİ
Köyden kente göç, nedenleri ve sonuçları ile birlikte ele alındığında Türkiye'nin önemli bir ekonomik ve sosyal olayı olarak değerlendirilebilmektedir. Türkiye'de 1950'li yıllarda başlayan ekonomik ve sosyal dönüşümün yarattığı köyden kente göç, beraberinde yeni ekonomik ve sosyal olayları da getirmektedir. Bu çalışmada, Türkiye'de köyden kente göçün nedenleri ve sonuçları değerlendirilerek geleceğe yönelik bazı düşüncelerin yansıtılması amaçlanmıştır. Çalışmada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) göç verileri ve konu ile ilgili daha önceden yapılan bilimsel çalışmalardan yararlanılmıştır.
Makale Alt Türü ESCI dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Hacettepe Üniversitesi Sosyoekonomi
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 05-2011