Ahmet Baytursunov un Hayatı Ve 20 Yüzyılın Başında Kazakistan da Eğitim Faaliyetleri İçindeki Yeri
Prof. Dr. Emin ÖZDEMİR
20. yüzyıl başında Kazakistan’da eğitim faaliyetleri geleneksel tarzda eğitim veren medreselerde, Rusça eğitim veren Kazak-Rus okullarında ve Tatar Ceditçilerin etkisinde açılan Usûl-ü Cedîd okullarında yürütülmekteydi. Bu dönemde Kazakistan’ın en önemli aydınlarından biri olan Ahmet Baytursunov edebiyat, dil ve eğitim alanlarında çalışmalar yaptı. Baytursunov öğretmen olarak ta Kazakistan’ın birçok şehrinde çalıştı. Kazakistan’daki eğitim faaliyetlerine dair düşüncelerini yayınladığı makalelerle dile getirdi. Onun eğitim hayatına dair düşünceleri hem kendi döneminde hem de kendisinden sonraki dönemlerde Kazak eğitimcilere rehber oldu.
Dergi Adı Dumlupınar Üniversitesi Soyal Bilimler Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler ulakbim