ABD ve Türkiye yükseköğretim sisteminde akademik personelin istihdamı terfi uygulamaları ve Türkiye yükseköğretim sistemi için bazı öneriler
Prof. Dr. Cemalettin İPEK
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye
Enes Gök
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye
Bu makalede Türkiye ve ABD yükseköğretim sisteminde akademik unvan ve dereceler ile akademik personelin istihdamı karşılaştırmalı olarak ele alınmaktadır. Makale, 01 Temmuz-30 Eylül 2013 tarihleri arasında üç aylık sürede, ABD Pittsburgh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Uluslararası Araştırmalar Enstitüsünde yürütülen araştırma sırsında, akademik ve idari personelle yapılan görüşmeler ve literatür taraması yoluyla elde edilen verilerle hazırlanmıştır. İki ülkenin yükseköğretim sistemindeki temel farklılıklara yer verilen makalede, ayrıca Türkiye yükseköğretim sistemi için bazı öneriler geliştirilmiştir.
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı TYB Akademi