Nazi Almanyası İşgalindeki Sırbistan’da Antisemitist Propaganda Faaliyetleri
İnönü Üniversitesi, Türkiye
Mehmet Ali Gazi
Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Türkiye
Çalışma kapsamında Naziler tarafından posterler üzerinden Sırbistan'da antisemitizmin nasıl ve neşekilde inşa edildiği ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu amaçla Amerika Birleşik DevletleriHolokost Anıt Müzesi'nde bulunan antisemitist propaganda posterleri içerisinden amaçlı örneklemmetodu kullanılarak belirlenen 8 propaganda posteri, nitel araştırma yöntemleri içerisinde yer alangöstergebilimsel analiz metodu kullanılarak incelenmiştir. Elde edilen bulgularda, posterlerüzerinden Yahudilerin Sırbistan'a ekonomik ve sosyal alanda hâkim olacağına yönelik propagandamitinin inşa edildiği ve böylece Yahudilere yönelik doğrudan nefret söylemi meydana getirilmeyeçalışıldığı görülmüştür.
Dergi Adı Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Basım Tarihi 03-2020