img
img
Enzimler (Yemler Bilgisi ve Teknolojisi)   
Yazarlar (1)
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül FİLİK Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül FİLİK
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Elinizdeki kitap, yem biliminin temellerini, üretim süreçlerini, kalite güvencesini ve geleceğe dönük yenilikçi yaklaşımları aynı çatı altında toplayan bütüncül bir başvuru kaynağı olarak tasarlandı. Amacımız; hem araştırmacılara sağlam bir kuramsal çerçeve ve güncel literatür eşliği sunmak, hem de öğrenciler için sahaya ve laboratuvara doğrudan taşınabilecek açık, sistematik ve motive edici bir öğrenme yolu çizmektir. Bu amaçla, hayvan besleme biliminin “yem” ekseninde birleşen biyoloji, kimya, mühendislik, ekonomi ve politika boyutlarını; sağlıklı hayvansağlıklı insan–sağlıklı çevre ilkesi ve sürdürülebilirlik perspektifiyle birbirine bağlayan bir yapı benimsedik. Kitabın ilk bölümleri, yemin tanımı, önemi ve sınıflandırılmasına odaklanmakta; kaba ve yoğun yemlerden, sanayi yan ürünlerine kadar geniş bir spektrum ayrıntılarıyla ele alınmaktadır. Bu kapsam, öğrencilerin temel kavramları kavrayarak yem konusunda …
Anahtar Kelimeler
Kitap Adı Yemler Bilgisi ve Teknolojisi
Bölüm(ler) Enzimler
Bölüm Sayfaları 247-252
Kitap Türü Kitap Bölümü
Kitap Alt Türü Alanında ulusal yayınlanan kitap bölümü
Kitap Niteliği Ders Kitabı
Kitap Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2025
ISBN 978-625-375-628-4
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Ankara
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş