img
img
Determination of Total Antioxidant Capacity in Different Type of Eggs   
Yazarlar (3)
Amınu Haruna Tela
Doç. Dr. Ebru ÇÖTELİ Doç. Dr. Ebru ÇÖTELİ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Fikret Karataş
Türkiye
Devamını Göster
Özet
Total phenolics, flavonoids and, gallic acid content of different egg types (Farm chicken, duck, quail goose eggs) and radical scavenging activity 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) were determined. The phenolic substance content in the ethanol extract of farm chicken egg, organic, duck, goose and quail egg yolk were determined as 1.28±0.08; 2.10±0.09; 2.49±0.11; 3.08±0.11 and 2.88±0.24 µmol gallic acid/g extract, respectively.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı M W J o u r n a l o f S c i e n c e
Dergi ISSN 3023-770X
Dergi Tarandığı Indeksler Zenodo, Google Scholar, Academic Resource Index, OpenAIRE
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 08-2025
Cilt No 2
Sayı 2
Sayfalar 14 / 21
Doi Numarası 10.5281/zenodo.16745420
Makale Linki https://mwjscience.com/index.php/pub/article/view/23/41
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Determination of Total Antioxidant Capacity in Different Type of Eggs

Paylaş