img
img
Üniversite Çalışanlarının Yiyecek ve İçecek İşletmesi Tercihleri Üzerine Bir Araştırma / A Research on University Staff’s Food and Beverage Establishment Preferences   
Yazarlar (2)
Doç. Dr. Yener OĞAN Doç. Dr. Yener OĞAN
Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
Fügen Özkaya
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Üniversite çalışanlarının yiyecek ve içecek işletmeleri tercihleri ile ilgili görüşlerini ortaya çıkarmak için araştırmanın amacı kapsamında oluşturulan anket formu Artvin Çoruh Üniversitesinde çalışan 270 personele uygulanmıştır. Araştırmaya katılan üniversite çalışanlarının demografik özellikleri incelendiğinde% 42, 6’sının kadın,% 57, 4’ünün erkek olduğu ve bunların% 72, 2’sinin 28-42 yaş aralığında;% 73’lük gibi büyük bir kısmının evli olduğu;% 45, 9’unun Artvin merkezde, diğer çalışanların ise Artvin’in çeşitli ilçelerinde yaşamakta olduğu;% 82, 5’inin yükseköğrenimini tamamlamış ve% 61, 5’inin ise akademik personel olduğu belirlenmiştir. Anket uygulanan kişilerin% 90’ının yiyecek içecek işletmelerinde en az ayda bir kez yemek yeme davranışında bulundukları tespit edilmiştir. Üniversite çalışanlarının yiyecek içecek işletmesi tercihlerini en çok yiyecek ve içeceklerin lezzeti, yiyecek içecek işletmesinde görevli personelin tutum ve davranışları ve yiyecek içecek işletmesinin hizmet kalitesi etkilemektedir. Yiyecek ve içeceklerin fiyatı, aile bireylerinin tercihleri, işletmenin ulaşım durumu ve fiziki alanın da önemli derecede yiyecek içecek işletmesi tercihlerini etkilediği sonuçlarına ulaşılmıştır. Üniversite çalışanlarının demografik özellikleri ile yiyecek içecek işletmesi tercihleri arasındaki ilişki karşılaştırıldığında ise üniversite çalışanlarının yaş grupları, eğitim düzeyleri, çalıştıkları pozisyon, gelir düzeyleri ve dışarıda yemek yeme alışkanlıkları ile ilgili anlamlı farklar olduğu tespit edilmiştir. Bu araştırma ilgili yazına katkı sağlaması ve diğer araştırmacılara kaynak oluşturması bakımından önem arz etmektedir. Ayrıca araştırmanın farkı örneklem gruplarına …
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Ulusal Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Ulusal Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili İngilizce
Kongre Adı Uluslararası Artvin Sempozyumu
Kongre Tarihi 18-10-2018 / 20-10-2018
Basıldığı Ülke
Basıldığı Şehir
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 11

Paylaş