| Yazarlar (1) |
Doç. Dr. Yener OĞAN
|
| Özet |
| Son yıllarda yöresel mutfaklara olan ilgi giderek artmaktadır. Artan bu ilginin nedenleri arasında bir yöreye özgü yiyecek ve içecek ürünlerinin hazırlanma aşamaları, servis şekli, tadarak ve görerek yerinde deneyimleme isteği, hazırlama ve pişirmede kullanılan araç-gereçler, bir etkinliğin parçası haline gelmesi gibi pek çok unsur yer almaktadır. Yarış (2014), bir çalışmasında turistlerin destinasyon seçiminde, yöresel mutfağa konu olan tüm unsurların birinci derecede etkili olduğunu belirtmiştir. Buradan hareketle turistlerin bir yöreye özgü mutfağı keşfetme içgüdüsüyle hareket ettiği ifade edilebilir. |
| Anahtar Kelimeler |
| Kitap Adı | Artvin'in Ekonomik Yapısı |
| Bölüm(ler) | Yöresel Mutfağın Artvin Ekonomisine Katkıları |
| Kitap Türü | Kitap Bölümü |
| Kitap Alt Türü | Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü |
| Kitap Niteliği | Diğer uluslararası bilimsel kitap |
| Kitap Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 01-2022 |
| ISBN | 978-625-365-049-0 |
| Basıldığı Ülke | Türkiye |
| Basıldığı Şehir | Ankara |