img
img
Yöresel Mutfağın Artvin Ekonomisine Katkıları (Artvin'in Ekonomik Yapısı)   
Yazarlar (1)
Doç. Dr. Yener OĞAN Doç. Dr. Yener OĞAN
Devamını Göster
Özet
Son yıllarda yöresel mutfaklara olan ilgi giderek artmaktadır. Artan bu ilginin nedenleri arasında bir yöreye özgü yiyecek ve içecek ürünlerinin hazırlanma aşamaları, servis şekli, tadarak ve görerek yerinde deneyimleme isteği, hazırlama ve pişirmede kullanılan araç-gereçler, bir etkinliğin parçası haline gelmesi gibi pek çok unsur yer almaktadır. Yarış (2014), bir çalışmasında turistlerin destinasyon seçiminde, yöresel mutfağa konu olan tüm unsurların birinci derecede etkili olduğunu belirtmiştir. Buradan hareketle turistlerin bir yöreye özgü mutfağı keşfetme içgüdüsüyle hareket ettiği ifade edilebilir.
Anahtar Kelimeler
Kitap Adı Artvin'in Ekonomik Yapısı
Bölüm(ler) Yöresel Mutfağın Artvin Ekonomisine Katkıları
Kitap Türü Kitap Bölümü
Kitap Alt Türü Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü
Kitap Niteliği Diğer uluslararası bilimsel kitap
Kitap Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2022
ISBN 978-625-365-049-0
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Ankara
Atıf Sayıları

Paylaş