img
img
Beslenme Alışkanlıklarında Coğrafyanın Rolü (Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II)   
Yazarlar (2)
Esra Demircioğlu Yılmaz
Türkiye
Doç. Dr. Yener OĞAN Doç. Dr. Yener OĞAN
Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Son yıllarda gastronomi ve mutfak sanatları alanına yönelik oluşan ilgi, hiç şüphesiz alandaki akademik ve bilimsel çalışmalara verilen değeri artırmıştır. Bu çalışmalar, özellikle literatürdeki boşluğu doldurması ve mevcut literatüre katkı sağlaması bakımından önemlidir. İlgili literatüre katkı sağlaması amacıyla başlatılan ve gastronomi araştırmaları serimizin bir devamı niteliğinde olan “Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar V” kitabımızda “sembolizm, mevsimsel beslenme, kolonyal (sömürge) yemek, afet yönetimi, tasarım disiplini, şeflerin mekânı, restoran derecelendirme sistemleri, 3D baskı teknolojisiyle gıda üretimi, çalışanların ödüllendirilmesi ve yaratıcılık performansı, gıda egemenliği, adil gıda, gıda okuryazarlığı, gıda etiketi Türk kültüründe sofra adabı, kadın şefler, festivaller ve şehir imajı, restoranlarda dijital hizmet sunumu, Mardin’in eşsiz lezzetleri, Türk mutfağında cevizli tarifler” olmak üzere gastronomi alanıyla ilgili bölümleri keyifle okuyabilirsiniz. Bu vesileyle kitabımıza çalışmalarını yayımlanmak üzere göndererek katkı sağlayan yazarlara teşekkür eder ve kitabı siz değerli okurların beğenisine sunmaktan dolayı mutluluk duymaktayım.
Anahtar Kelimeler
Kitap Adı Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II
Bölüm(ler) Beslenme Alışkanlıklarında Coğrafyanın Rolü
Kitap Türü Kitap Bölümü
Kitap Alt Türü Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü
Kitap Niteliği Diğer uluslararası bilimsel kitap
Kitap Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2022
ISBN 978-605-196-867-4
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Konya
Atıf Sayıları

Paylaş