| Yazarlar (2) |
|
Türkiye |
Doç. Dr. Yener OĞAN
Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Son yıllarda gastronomi ve mutfak sanatları alanına yönelik oluşan ilgi, hiç şüphesiz alandaki akademik ve bilimsel çalışmalara verilen değeri artırmıştır. Bu çalışmalar, özellikle literatürdeki boşluğu doldurması ve mevcut literatüre katkı sağlaması bakımından önemlidir. İlgili literatüre katkı sağlaması amacıyla başlatılan ve gastronomi araştırmaları serimizin bir devamı niteliğinde olan “Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar V” kitabımızda “sembolizm, mevsimsel beslenme, kolonyal (sömürge) yemek, afet yönetimi, tasarım disiplini, şeflerin mekânı, restoran derecelendirme sistemleri, 3D baskı teknolojisiyle gıda üretimi, çalışanların ödüllendirilmesi ve yaratıcılık performansı, gıda egemenliği, adil gıda, gıda okuryazarlığı, gıda etiketi Türk kültüründe sofra adabı, kadın şefler, festivaller ve şehir imajı, restoranlarda dijital hizmet sunumu, Mardin’in eşsiz lezzetleri, Türk mutfağında cevizli tarifler” olmak üzere gastronomi alanıyla ilgili bölümleri keyifle okuyabilirsiniz. Bu vesileyle kitabımıza çalışmalarını yayımlanmak üzere göndererek katkı sağlayan yazarlara teşekkür eder ve kitabı siz değerli okurların beğenisine sunmaktan dolayı mutluluk duymaktayım. |
| Anahtar Kelimeler |
| Kitap Adı | Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II |
| Bölüm(ler) | Beslenme Alışkanlıklarında Coğrafyanın Rolü |
| Kitap Türü | Kitap Bölümü |
| Kitap Alt Türü | Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü |
| Kitap Niteliği | Diğer uluslararası bilimsel kitap |
| Kitap Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 01-2022 |
| ISBN | 978-605-196-867-4 |
| Basıldığı Ülke | Türkiye |
| Basıldığı Şehir | Konya |