img
img
Üniversite Çalışanlarının Yiyecek İçecek İşletmesi Tercihleri ve Hijyen-Sanitasyon Üzerine Bir Araştırma / A Research On Food And Beverage Establishment Preferences And Hygiene-Sanitation Of University Staffs   
Yazarlar (2)
Doç. Dr. Yener OĞAN Doç. Dr. Yener OĞAN
Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
Fügen Özkaya
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu araştırmada üniversite çalışanlarının yiyecek içecek işletmeleri tercihleri ve hijyen-sanitasyon ile ilgili görüşleri ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın amacı kapsamında oluşturulan anket formu Artvin Çoruh Üniversitesinde çalışan 270 personele uygulanarak istatistiksel sonuçlar elde edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre üniversite çalışanlarının yiyecek içecek işletmeleri tercihleri yaş grupları, eğitim düzeyi, çalışılan pozisyon, gelir düzeyi ve dışarıda yemek yeme alışkanlıklarına göre, üniversite çalışanlarının hijyen ve sanitasyon görüşleri ile ilgili ise cinsiyet, medeni durum, eğitim düzeyi, çalışılan pozisyon, gelir düzeyi ve dışarıda yemek yeme alışkanlıklarına göre anlamlı farklılıklar olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır. Ancak üniversite çalışanlarının yaşadıkları il/ilçeye göre yiyecek içecek işletmesi tercihleri ve hijyen-sanitasyon ile ilgili görüşlerinde herhangi bir anlamlı ilişki tespit edilememiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı The Journal of Academic Social Science
Dergi ISSN 2148-2489
Dergi Tarandığı Indeksler Index Copernicus
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 06-2019
Cilt No 7
Sayı 93
Sayfalar 289 / 308
Doi Numarası 10.16992/ASOS.15011
Makale Linki http://www.asosjournal.com/Makaleler/1816193003_1501120Yener20Oc49eAN.pdf