| Yazarlar (2) |
Doç. Dr. Yener OĞAN
Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye |
|
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Bu araştırmada üniversite çalışanlarının yiyecek içecek işletmeleri tercihleri ve hijyen-sanitasyon ile ilgili görüşleri ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın amacı kapsamında oluşturulan anket formu Artvin Çoruh Üniversitesinde çalışan 270 personele uygulanarak istatistiksel sonuçlar elde edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre üniversite çalışanlarının yiyecek içecek işletmeleri tercihleri yaş grupları, eğitim düzeyi, çalışılan pozisyon, gelir düzeyi ve dışarıda yemek yeme alışkanlıklarına göre, üniversite çalışanlarının hijyen ve sanitasyon görüşleri ile ilgili ise cinsiyet, medeni durum, eğitim düzeyi, çalışılan pozisyon, gelir düzeyi ve dışarıda yemek yeme alışkanlıklarına göre anlamlı farklılıklar olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır. Ancak üniversite çalışanlarının yaşadıkları il/ilçeye göre yiyecek içecek işletmesi tercihleri ve hijyen-sanitasyon ile ilgili görüşlerinde herhangi bir anlamlı ilişki tespit edilememiştir. |
| Anahtar Kelimeler |
| Makale Türü | Özgün Makale |
| Makale Alt Türü | Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | The Journal of Academic Social Science |
| Dergi ISSN | 2148-2489 |
| Dergi Tarandığı Indeksler | Index Copernicus |
| Makale Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 06-2019 |
| Cilt No | 7 |
| Sayı | 93 |
| Sayfalar | 289 / 308 |
| Doi Numarası | 10.16992/ASOS.15011 |
| Makale Linki | http://www.asosjournal.com/Makaleler/1816193003_1501120Yener20Oc49eAN.pdf |