| Yazarlar (4) |
Doç. Dr. Yener OĞAN
Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye |
|
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye |
|
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye |
|
Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Bu çalışma farklı şehirlerde yaşayan kadınların baharat kullanım durumlarını tespit amacıyla planlanıp yürütülmüştür. Araştırmanın amacı doğrultusunda oluşturulan Baharat Kullanımı Anket Formu 2018 yılı Nisan-Mayıs ayları içerisinde Artvin’de 140, Gaziantep’te 140 ve İstanbul’da 140 olmak üzere toplam 420 kişiye uygulanmıştır. Araştırma kapsamında kadınların %61,9 baharatları yaygın olarak kullandığı; baharat seçiminde lezzet faktörünün %52,1 belirleyici olduğu; kullanım alışkanlıklarının şekillenmesinde ise damak zevki faktörünün %54,5 etkili olduğu belirlenmiştir. Ayrıca baharat kullanım miktarının aile fertlerinin tutumlarına göre değiştiği; baharatların muhafazasında hijyen-sanitasyon kurallarına uyulduğu ve baharatların son tüketim tarihi konusunda %26,4 hassasiyet gösterildiği sonuçlarına ulaşılmıştır. Kadınların yaşları, eğitim durumları ve yaşadıkları bölgelere göre baharat kullanımları arasında anlamlı farklılık tespit edilmiştir P |
| Anahtar Kelimeler |
| Makale Türü | Özgün Makale |
| Makale Alt Türü | Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | Researcher: Social Science Studies |
| Dergi ISSN | 2148-2691 |
| Dergi Tarandığı Indeksler | Index Copernicus, Germany National Library, ABL Universitat Bibliothek Leipzig, German Institute of Global and Area Studies GIGA, Wissenschaftzentrum Berlin für Sozialforschung WZB, Biblitoek Hamburg, Elektronische Zeitschriftten Bibliotek EZB, Google Scholar, Academic Keys, Research Bible, Sosyal Bilimler Atıf Dizini SOBİAD, SIS (Scientific Indexing Services). |
| Makale Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 06-2019 |
| Cilt No | 7 |
| Sayı | 2 |
| Sayfalar | 226 / 244 |