img
Protein Profiles in Different Strains of Aeromonas hydrophila lsolated from retail Food     
Yazarlar
Ergin Kariptaş
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Belgin ERDEM
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Özkan GÖRGÜLÜ
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu çalışmada Türkiye’de çeşitli gıdalardan izole edilen lokal 20 Aeromonas hydrophila ve bir referans suşun (ATCC 7966) toplam hücre proteinleri SDS-PAGE (sodyum dodesilsülfat poliakrilamid jel elektroforezis) ile analiz edildi. Suşlar içinde değişkenlik gözlendi. Proteinlerin moleküler ağırlıkları 21-116 kDa arasında olduğu bulundu. A. hydrophila’nın hem referans hem de lokal suşlarında 37.8 den 101.4 kDa kadar protein polipeptid bantlarının yaygın olduğu görüldü. Bu çalışma A. hydrophila ve referans suş (ATCC 7966) arasında genetik bir benzerlik olduğunu göstermektedir. Bu protein patternleri epidemiyolojik çalışmalarda suş ayırımını kolaylaştırmada yararlı olabilir.
Anahtar Kelimeler
soy farklılıkları,protein analizi,mikrobiyal bulaşıklık,gıda bulaşıklılığı,gıda güvenirliği,protein komposizyonu,gıda kaynaklı hastalıklar,et hijyeni,gıda hijyeni,bakteriyel proteinler,Aeromonas hydrophila,et
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2009
Cilt No 15
Sayı 6
Sayfalar 885 / 890
Atıf Sayıları
SCOPUS 3
TRDizin 2

Paylaş