Yazarlar |
Ergin Kariptaş
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Prof. Dr. Belgin ERDEM
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Prof. Dr. Özkan GÖRGÜLÜ
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu çalışmada Türkiye’de çeşitli gıdalardan izole edilen lokal 20 Aeromonas hydrophila ve bir referans suşun (ATCC 7966) toplam hücre proteinleri SDS-PAGE (sodyum dodesilsülfat poliakrilamid jel elektroforezis) ile analiz edildi. Suşlar içinde değişkenlik gözlendi. Proteinlerin moleküler ağırlıkları 21-116 kDa arasında olduğu bulundu. A. hydrophila’nın hem referans hem de lokal suşlarında 37.8 den 101.4 kDa kadar protein polipeptid bantlarının yaygın olduğu görüldü. Bu çalışma A. hydrophila ve referans suş (ATCC 7966) arasında genetik bir benzerlik olduğunu göstermektedir. Bu protein patternleri epidemiyolojik çalışmalarda suş ayırımını kolaylaştırmada yararlı olabilir. |
Anahtar Kelimeler |
Aeromonas hydrophila | Food | SDS-PAGE | Whole cell protein |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg |
Dergi ISSN | 1300-6045 |
Dergi Tarandığı Indeksler | SCI-Expanded |
Makale Dili | İngilizce |
Basım Tarihi | 01-2009 |
Cilt No | 15 |
Sayı | 6 |
Sayfalar | 885 / 890 |