img
img
KIRŞEHİR EKOLOJİK KOŞULLARINDA EKİM SIKLIĞININ BAZI YEŞİL MERCİMEK ÇEŞİTLERİNDE (Lens culinaris Medic.) BİYOLOJİK VERİM VE VERİM ÖĞELERİ ÜZERİNE ETKİSİ (TARIM VE DOĞA BLİMLERİNE AİT GÜNCEL PERSPEKTİF)   
Yazarlar (2)
Prof. Dr. Mehmet YAĞMUR Prof. Dr. Mehmet YAĞMUR
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Huriye Tuğra
Devamını Göster
Özet
Değerli Bilim İnsanları, İnsanoğlunun varoluşundan itibaren başlayan doğal yaşam, tarım ve çiftçilik, insanların yerleşik hayata geçmesiyle birlikte hızla gelişmiş ve değişmiştir. Günümüzde yoğun artış yaşayan nüfus ve buna bağlı olarak artan gıda arz talebi, doğa bilimleri ve tarımın önemini her geçen gün artırmaktadır. Tarım arazilerinin sınırlandırılması ve kötüleşen iklim koşulları, tarımsal üretimi artırma ve sürdürülebilir kılma gerekliliğini daha da önemli hale getirmiştir. Bu durum, tarım alanlarında yapılan araştırmaların ve geliştirilen teknolojilerin önemini artırmaktadır.Bu kitabın oluşmasındaki temel amacımız, tarım ve doğa bilimleri dünyasının ekonomik, ekolojik ve teknolojik gelişimini ve rekabet gücünü bilim camiasıyla yeni perspektifler sunarak paylaşmaktır. Kitap, toplam 22 bölümden oluşmakta olup, alanında uzman yazarlarımızın doğa bilimi ve tarım alanındaki güncel gelişmeleri farklı açılardan yorumlamaları ve okuyucularımıza problem çözme ve durum değerlendirmelerinde yeni bakış açıları kazandırmaları hedeflenmiştir.
Anahtar Kelimeler
Kitap Adı TARIM VE DOĞA BLİMLERİNE AİT GÜNCEL PERSPEKTİF
Bölüm(ler) KIRŞEHİR EKOLOJİK KOŞULLARINDA EKİM SIKLIĞININ BAZI YEŞİL MERCİMEK ÇEŞİTLERİNDE (Lens culinaris Medic.) BİYOLOJİK VERİM VE VERİM ÖĞELERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Kitap Türü Kitap Bölümü
Kitap Alt Türü Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü
Kitap Niteliği Diğer uluslararası bilimsel kitap
Kitap Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2024
ISBN 978-625-367-779-4
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Ankara
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş