img
img
INVESTIGATION OF THE FACTORS AFFECTING THE CONSUMPTION OF PROBIOTIC DAIRY PRODUCTS BY UNIVERSITY STUDENTS: KIRSEHIR AHI EVRAN UNIVERSITY (TARIMIN DÖNÜŞÜMÜ: TOPRAKTAN TEKNOLOJİYE YENİ UFUKLAR)   
Yazarlar (3)
Dr. Öğr. Üyesi Aslı AKILLI Dr. Öğr. Üyesi Aslı AKILLI
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Gizem KEZER Dr. Öğr. Üyesi Gizem KEZER
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Eray Üstünsoy
Devamını Göster
Özet
İnsanın yerleşik hayata geçişi sonrası başlayan tarımsal üretim, ilk zamanlarda bitki ve hayvan doğasını anlamaya onu ıslah etmeye çalışarak bitki ve hayvan doğasına fazla müdahil olmadan üretim yapıp gıda üretmeyi amaçlamıştır. İlk yerleşik hayatın başlamasının sonrasında insan sürekli olarak çevresini daha çok anlamaya ve daha çok değiştirmeye girişmiştir. Bu çabalar sonucunda Dünya’mız zaman içerisinde sürekli bir değişim ve dönüşüm geçirerek farklılaşmaktadır. Bu farklılaşma insana dair tüm alanlarda olduğu gibi tarımsal üretimde de kendisini göstermektedir. Özellikle tarımsal üretim, bu dönüşümün merkezinde yer almakta; hem doğanın dengesini hem de insanın geleceğini doğrudan etkilemektedir. Tanımı içerisinde tarım bitkisel ve hayvansal üretimi bulundurmaktadır. Bu kitap, bitkisel ve hayvansal üretimin farklı konu başlıklarını bir arada toplayarak tarımın her iki alanında özgün ve yeni …
Anahtar Kelimeler
Kitap Adı TARIMIN DÖNÜŞÜMÜ: TOPRAKTAN TEKNOLOJİYE YENİ UFUKLAR
Bölüm(ler) INVESTIGATION OF THE FACTORS AFFECTING THE CONSUMPTION OF PROBIOTIC DAIRY PRODUCTS BY UNIVERSITY STUDENTS: KIRSEHIR AHI EVRAN UNIVERSITY
Bölüm Sayfaları 27-54
Kitap Türü Kitap Bölümü
Kitap Alt Türü Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü
Kitap Niteliği Diğer uluslararası bilimsel kitap
Kitap Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2024
ISBN 978-625-378-096-8
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir
Kitap Linki https://iksadyayinevi.com/home/tarimin-donusumu-topraktan-teknolojiye-yeni-ufuklar/
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş