| Yazarlar (3) |
Dr. Öğr. Üyesi Aslı AKILLI
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Dr. Öğr. Üyesi Gizem KEZER
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
|
|
| Özet |
| İnsanın yerleşik hayata geçişi sonrası başlayan tarımsal üretim, ilk zamanlarda bitki ve hayvan doğasını anlamaya onu ıslah etmeye çalışarak bitki ve hayvan doğasına fazla müdahil olmadan üretim yapıp gıda üretmeyi amaçlamıştır. İlk yerleşik hayatın başlamasının sonrasında insan sürekli olarak çevresini daha çok anlamaya ve daha çok değiştirmeye girişmiştir. Bu çabalar sonucunda Dünya’mız zaman içerisinde sürekli bir değişim ve dönüşüm geçirerek farklılaşmaktadır. Bu farklılaşma insana dair tüm alanlarda olduğu gibi tarımsal üretimde de kendisini göstermektedir. Özellikle tarımsal üretim, bu dönüşümün merkezinde yer almakta; hem doğanın dengesini hem de insanın geleceğini doğrudan etkilemektedir. Tanımı içerisinde tarım bitkisel ve hayvansal üretimi bulundurmaktadır. Bu kitap, bitkisel ve hayvansal üretimin farklı konu başlıklarını bir arada toplayarak tarımın her iki alanında özgün ve yeni … |
| Anahtar Kelimeler |
| Kitap Adı | TARIMIN DÖNÜŞÜMÜ: TOPRAKTAN TEKNOLOJİYE YENİ UFUKLAR |
| Bölüm(ler) | INVESTIGATION OF THE FACTORS AFFECTING THE CONSUMPTION OF PROBIOTIC DAIRY PRODUCTS BY UNIVERSITY STUDENTS: KIRSEHIR AHI EVRAN UNIVERSITY |
| Bölüm Sayfaları | 27-54 |
| Kitap Türü | Kitap Bölümü |
| Kitap Alt Türü | Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü |
| Kitap Niteliği | Diğer uluslararası bilimsel kitap |
| Kitap Dili | İngilizce |
| Basım Tarihi | 01-2024 |
| ISBN | 978-625-378-096-8 |
| Basıldığı Ülke | Türkiye |
| Basıldığı Şehir | |
| Kitap Linki | https://iksadyayinevi.com/home/tarimin-donusumu-topraktan-teknolojiye-yeni-ufuklar/ |