img
img
KEBERE (Capparis ovata Desf. var. canescens (Coss.) Heywood)'NİN DOĞAL OLARAK YETİŞTİĞİ LOKASYONLARIN TOPRAK ÖZELLİKLERİ VE BUNLARIN TOMURCUK VERİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ  
Yazarlar (4)
KAN Yüksel
AKAY Ayşen
KAN Mustafa
KAN Asuman
Devamını Göster
Özet
Bu çalışma 2003 yılında kebere bitkisinin Konya'da doğal olarak yetiştiği lokasyonlardan toplanan bitki ve toprak ör¬ nekleri üzerinde yürütülmüştür. Araştırma tesadüf parsellerinde deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak planlanmıştır. Bitkinin doğal olarak yetiştiği toprakların bazı özellikleri incelenmiştir. Kebere bitkisinin yetiştiği topraklar genel olarak tırılı, kumlu-tınlı, kireçli ve organik madde miktarı bakımından fakir (<% 1) bulunmuştur. Doğal olarak yetişen keberede tomurcuk hasadı Nisan ayında başlayıp Ekim ayına kadar devam etmiştir. Doğadaki bit¬ kilerde oluşan tomurcuklar toplanarak bitkilerin tomurcuk verimleri belirlenmiştir. Tomurcuk verimleri lokasyonlara bağlı olarak farklılık göstermiş, ortalama olarak 512.1-626.8 g/bitki arasında değişmiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (: Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi)
Dergi Tarandığı Indeksler
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 11-2006
Cilt No 20
Sayı 40
Sayfalar 90 / 93
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 1

Paylaş