img
Present Status and Development Possibilities of Forage Production in Adana Province  
Yazarlar
Prof. Dr. Rüştü HATİPOĞLU Prof. Dr. Rüştü HATİPOĞLU
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Uğur SERBESTER
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, Türkiye
Mustafa AVCI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ, Türkiye
Beytullah DÖNMEZ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, Türkiye
Özet
Hayvansal üretimin en önemli girdisini oluşturan yemler içerisinde kaba yemler ekonomik hayvancılığın en önemli ögesini oluştururlar. Sistemli bir kaba yem tedarik planı olmayan hayvancılık işletmesinin karlı olması olanaksızdır. Kaba yemlerin kaynağını doğal çayır-meralar, tarla tarımı içerisinde yetiştirilen yem bitkileri ve bitkisel üretim hasat artıkları oluşturur. Bu çalışmada, Adana ilinde kaba yem üretiminin durumu ve geliştirilme olanakları tartışılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
Dergi ISSN 2148-127X
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 07-2020
Cilt No 8
Sayı 7
Sayfalar 1497 / 1501
Doi Numarası 10.24925/turjaf.v8i7.1497-1501.3383
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 2
Present Status and Development Possibilities of Forage Production in Adana Province

Paylaş