Yazarlar |
Prof. Dr. Rüştü HATİPOĞLU
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi |
Uğur SERBESTER
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, Türkiye |
Mustafa AVCI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ, Türkiye |
Beytullah DÖNMEZ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, Türkiye |
Özet |
Hayvansal üretimin en önemli girdisini oluşturan yemler içerisinde kaba yemler ekonomik hayvancılığın en önemli ögesini oluştururlar. Sistemli bir kaba yem tedarik planı olmayan hayvancılık işletmesinin karlı olması olanaksızdır. Kaba yemlerin kaynağını doğal çayır-meralar, tarla tarımı içerisinde yetiştirilen yem bitkileri ve bitkisel üretim hasat artıkları oluşturur. Bu çalışmada, Adana ilinde kaba yem üretiminin durumu ve geliştirilme olanakları tartışılmıştır. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi |
Dergi ISSN | 2148-127X |
Makale Dili | İngilizce |
Basım Tarihi | 07-2020 |
Cilt No | 8 |
Sayı | 7 |
Sayfalar | 1497 / 1501 |
Doi Numarası | 10.24925/turjaf.v8i7.1497-1501.3383 |
Atıf Sayıları | |
TRDizin | 2 |