img
Tahirova Tarım İşletmesindeki Siyah Alaca İneklerin Süt ve döl verim Özelliklerinin Genetik Parametreleri   
Yazarlar
ŞAHİN AZİZ
ULUTAŞ ZAFER
Özet
Bu araştırmada, Tahirova Tarım İşletmesinde yetiştirilen Siyah Alaca ineklere ait süt ve döl verim kayıtları kullanılarak, laktasyon süt verimi (LSV), 305 gün süt verimi (305 DSV), laktasyon süresi (LS), kuruda kalma süresi (KKS), servis periyodu (SP), buzağılama aralığı (BA), gebelik başı tohumlama sayısı (GBTS) ve gebelik süresine (GS) ait kalıtım ve tekrarlanma dereceleri hesaplanmıştır. Siyah Alaca ineklere ait laktasyon süt verimi, 305 günlük süt verimi, kuruda kalma süresi ve laktasyon süresi, buzağılama aralığı, servis periyodu, gebelik süresi ve gebelik başı tohumlama sayısına ait kalıtım dereceleri sırasıyla, 0.22, 0.23 ve 0.04, 0.06, 0.04, 0.02, 0.06 ve 0.02 olarak bulunmuştur. Aynı özelliklerin tekrarlanma dereceleri ise sırası ile 0.34, 0.36, 0.14, 0.06, 0.04, 0.02, 0.07 ve 0.03 olarak bulunmuştur.
Anahtar Kelimeler
kalıtsallık,Tahirova Tarım İşletmesi,süt verimi,buzağılama aralığı,dölverim performansı,inek,gebe kalma oranı,servis periyodu,laktasyon süresi,üreme,Türkiye,süt sığırı,kuru dönem,genetik parametreler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Dergi ISSN 1300-6045
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2010
Cilt No 16
Sayı 6
Sayfalar 1051 / 1056
Makale Linki http://vetdergi.kafkas.edu.tr/extdocs/2010_6/1051_1056.pdf
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 2

Paylaş