Yazarlar (3) |
![]() Türkiye |
![]() Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
![]() Türkiye |
Özet |
Su, enerji ve gıda birbirleri ile etkileşim halinde kaynaklardır. Bu etkileşim su-enerji-gıda bağı (nexus) kavramı olarak 2010’ların başı itibariyle çalışılmaya başlamıştır. Gıda ve Tarım Örgütüne (FAO) göre, gıda-enerji-su kaynaklarını birbirleri arasındaki çeşitli bağlantılar düşünülerek ele almak, karmaşık ve birbiriyle ilişkili doğal kaynak sis... |
Anahtar Kelimeler |
Kitap Adı | Ziraat ve Su Ürünlerinde Kavramsal ve Olgusal Yaklaşımlar |
Bölüm(ler) | Su, Enerji ve Gıda Kaynaklarının İlişkisi ve Sürdürülebilir Tarımdaki Yeri |
Kitap Türü | Kitap Bölümü |
Kitap Alt Türü | Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü |
Kitap Niteliği | Diğer uluslararası bilimsel kitap |
Kitap Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 01-2022 |
ISBN | 978-625-8155-04-4 |
Basıldığı Ülke | Türkiye |
Basıldığı Şehir | Ankara |