| Yazarlar (3) |
Doç. Dr. Ömer ERTUĞRUL
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
Dr. Öğr. Üyesi Gülden ÖZGÜNALTAY ERTUĞRUL
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye |
|
Türkiye |
| Özet |
| Su, enerji ve gıda birbirleri ile etkileşim halinde kaynaklardır. Bu etkileşim su-enerji-gıda bağı (nexus) kavramı olarak 2010’ların başı itibariyle çalışılmaya başlamıştır. Gıda ve Tarım Örgütüne (FAO) göre, gıda-enerji-su kaynaklarını birbirleri arasındaki çeşitli bağlantılar düşünülerek ele almak, karmaşık ve birbiriyle ilişkili doğal kaynak sis... |
| Anahtar Kelimeler |
| Kitap Adı | Ziraat ve Su Ürünlerinde Kavramsal ve Olgusal Yaklaşımlar |
| Bölüm(ler) | Su, Enerji ve Gıda Kaynaklarının İlişkisi ve Sürdürülebilir Tarımdaki Yeri |
| Bölüm Sayfaları | 171-177 |
| Kitap Türü | Kitap Bölümü |
| Kitap Alt Türü | Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü |
| Kitap Niteliği | Diğer uluslararası bilimsel kitap |
| Kitap Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 01-2022 |
| ISBN | 978-625-8155-04-4 |
| Basıldığı Ülke | Türkiye |
| Basıldığı Şehir | Ankara |