img
img
Su, Enerji ve Gıda Kaynaklarının İlişkisi ve Sürdürülebilir Tarımdaki Yeri (Ziraat ve Su Ürünlerinde Kavramsal ve Olgusal Yaklaşımlar)    
Yazarlar (3)
Doç. Dr. Ömer ERTUĞRUL Doç. Dr. Ömer ERTUĞRUL
Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Gülden ÖZGÜNALTAY ERTUĞRUL Dr. Öğr. Üyesi Gülden ÖZGÜNALTAY ERTUĞRUL
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Adnan Değirmencioğlu
Türkiye
Devamını Göster
Özet
Su, enerji ve gıda birbirleri ile etkileşim halinde kaynaklardır. Bu etkileşim su-enerji-gıda bağı (nexus) kavramı olarak 2010’ların başı itibariyle çalışılmaya başlamıştır. Gıda ve Tarım Örgütüne (FAO) göre, gıda-enerji-su kaynaklarını birbirleri arasındaki çeşitli bağlantılar düşünülerek ele almak, karmaşık ve birbiriyle ilişkili doğal kaynak sis...
Anahtar Kelimeler
Kitap Adı Ziraat ve Su Ürünlerinde Kavramsal ve Olgusal Yaklaşımlar
Bölüm(ler) Su, Enerji ve Gıda Kaynaklarının İlişkisi ve Sürdürülebilir Tarımdaki Yeri
Kitap Türü Kitap Bölümü
Kitap Alt Türü Alanında uluslararası yayınlanan kitap bölümü
Kitap Niteliği Diğer uluslararası bilimsel kitap
Kitap Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2022
ISBN 978-625-8155-04-4
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Ankara
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 3

Paylaş