img
img
CHARACTERISTICS OF POMEGRANATE GENOTYPES GROWN IN CUKURCA HAKKARI REGION OF TURKEY      
Yazarlar (6)
Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
O. F. Ozatak
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
A. Dogan
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
R. I. Gazioglu Sensoy
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
M. Gundogdu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
T. Encu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Pomegranate (Punica granatum L.) is an important fruit species in Turkey having rich diversity for pomegranate. In the present study, the fruit and tree characteristics of pomegranate genotypes grown in Cukurca-Hakkari region of Turkey were determined. In the result of this work carried out on the chosen 20 genotypes, some data can be summarized as: fruit weight ranged from 92.91 to 176.00 g; vitamin C content ranged from 30 to 50 mg/100 g; soluble solid content varied from 10.5 to 18 Brix; total seed weight ranged from 52.75 to 92.50 g. The tastes of fruit were determined as sour, mildly sour, and sweet. Nine genotypes among the studied ones were found to be promising based on their superior characteristics.
Anahtar Kelimeler
Biochemicals | Fruit | Pomology
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Web of Science Kapsamındaki Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili İngilizce
Kongre Adı ISHS Acta Horticulturae 1089: III International Symposium on Pomegranate and Minor Mediterranean Fruits
Kongre Tarihi 20-09-2013 / 24-09-2013
Basıldığı Ülke
Basıldığı Şehir
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
CHARACTERISTICS OF POMEGRANATE GENOTYPES GROWN IN CUKURCA HAKKARI REGION OF TURKEY

Paylaş