Splinting Rheumathoid Hand Deformities: A Case Report
Dr. Öğr. Üyesi İsmail CEYLAN
Öğr. Gör. Mehmet CANLI
Romatoid artrit (RA), eklem, kıkırdak ve kemiğin sinovyal dokusunda ve daha az sıklıkla eklem dışı bölgelerde inflamatuar değişikliklerle karakterize, kökeni bilinmeyen bir hastalıktır. RA'lı hastaların ellerindeki karakteristik deformiteleri tanımlamak için kullanılan terim olan romatoid el, tipik olarak değişen derecelerde başparmak deformitesi, parmak deformiteleri ve ulnar deviasyonu içerir. RA el deformitelerinde bir çok tedavi yaklaşımından birisi de splintleme yaklaşımıdır. Bu vakamızda, RA’lı bir hastada meydana gelen el deformitelerine uygulanan splintleme sonuçları verilmektedir.
boutonniere splint,düzeltici splint,eklem hareket açıklığı
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Ahi Evran Medical Journal, Kirsehir Ahi Evran University