Problems Faced by Primary School Teachers While Teaching Problem-Solving Skills and Suggestions for Solution
Prof. Dr. Ayfer ŞAHİN
Sevgi Hayran Demir
Bu araştırmanın amacı, sınıf öğretmenlerinin öğrencilere problem çözme becerisini kazandırırken karşılaştıkları sorunları ve nedenlerini tespit etmek, bu sorunlara yönelik geliştirdikleri çözüm yollarını incelemektir. Nitel olarak yapılandırılan bu araştırmanın katılımcıları Kırşehir il merkezindegörev yapan öğretmenler arasından uygun örneklem yöntemi ile belirlenen 60 sınıf öğretmeninden oluşturulmuştur. Araştırmanın verileri, açık uçlu sorulardan oluşan görüşme formu aracılığıyla elde edilmiştir. Bu araştırmanın sonucunda,sınıf öğretmenlerinin problem çözme becerisi kazandırırken karşılaştıkları sorunlar ve nedenleri “öğrenci kaynaklı”, “program kaynaklı” ve “öğretmen kaynaklı” olmak üzere üç grup altında toplanmıştır.
Dergi Adı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Makale Dili İngilizce