Ergenlik Dönemi Öğrencilerinin Okuma Alışkanlıkları
Prof. Dr. Mustafa TÜRKYILMAZ
Prof. Dr. Abdulkerim KARADENİZ
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışma ergenlik dönemi içerisinde bulunan 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin boşzamanlarında okuma alışkanlıklarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir.Araştırmanın bulguları 2009-2010 eğitim- öğretim yılının birinci döneminde Kırşehir ilmerkezindeki farklı sosyo-ekonomik düzeyden ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerineanket uygulanarak elde edilmiştir. Anket çalışması 627 öğrenciye uygulanmıştır. Bulgularkısmı öğrencilerin ankete verdikleri cevapların frekans (f), yüzde (%), aritmetik ortalama(X) ve standart sapma (ss) değerleri kullanılarak oluşturulmuştur. Bulguların bir kısmı şuşekilde özetlenebilir: Örneklemdeki öğrencilerin 239’u kız, 388’i erkek öğrencilerdenoluşmaktadır. Elde edilen verilere göre kız öğrencilerin okuma sıklıklarının erkeköğrencilere göre daha fazla olduğu; anne-baba eğitim düzeyinin okuma sıklığını artırdığı,8. sınıf öğrencilerinin 11 ve 12. sınıf öğrencilerine göre daha fazla okuduğu tespitedilmiştir.
Dergi Adı Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler TUBİTAK - ULAKBİM, EBSCOhost
Basım Tarihi 12-2010
Makale Linki http://kefad.ahievran.edu.tr/archieve/pdfler/Cilt11Sayi3/JKEF_11_3_2010_1-21.pdf