img
img
Damızlık Yumurtaları Değişik Maddelerle Kaplayarak Depolamanın Kuluçka Sonuçlarına Etkisi   
Yazarlar (3)
İsmail Türker
Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Serdar KAMANLI Doç. Dr. Serdar KAMANLI
Türkiye
Hüseyin Aygören
Devamını Göster
Özet
Araştırmada 41 haftalık yaştaki ATAK-S damızlık sürüden elde edilen 1800 adet yumurta kullanılmıştır. Araştırma tesadüf parselleri deneme deseninde 3 tekerrürlü olarak yürütülmüş ve her bir tekerrürde 150 adet yumurta kullanılmıştır. Yumurtaların üzeri, biri kontrol olmak üzere, 1/1 oranında sulandırılmış şekerli su,% 3'lük jelatinli su ve streçle kaplanarak 13 gün süreyle depolanmış ve kuluçka çıkışları yapılmıştır. Elde edilen verilerin değerlendirilmesi neticesinde kontrol, şekerli su, jelatinli su ve streç ile kaplanan yumurtaların sırasıyla ağırlık kaybı; 0.32, 0.41, 0.38, 0.23 g; kuluçka randımanı (%) 83. 30, 77.73, 84.82, 86.38; çıkış gücü (%) 85.96, 79.78, 86.41, 88.56; erken dönem embriyo ölümleri (%) 4. 15, 9.83, 4.69, 5.03; orta dönem embriyo ölümleri 0.22, 1.37, 0.47, 0.00; geç dönem embriyo ölümleri 9. 66, 8.92, 8.43, 6.40; ortalama civciv ağırlığı 38.. 31, 38.48, 37.67, 38.49 g olarak bulunmuştur.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Tavukçuluk Araştırma Dergis
Dergi ISSN 1302-3209
Dergi Tarandığı Indeksler Ulusal Hakemli
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 03-2009
Cilt No 8
Sayı 1
Sayfalar 23 / 25
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 2

Paylaş