Servikal Distonili Bir Olguda Altı Haftalık Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programının Denge, Mobilite ve Yaşam Kalitesine Etkisi
Doç. Dr. Buket BÜYÜKTURAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Öznur BÜYÜKTURAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Servikal distoni, boyun ve omuz kaslarını etkileyen, tekrarlayıcı özellikte, klonik ve tonik hareketlere yol açarak başın anormal postürüne neden olan bir hastalıktır. Boyun postüral stabilitede önemli rol oynaması ve içerisinde önemli duyu organlarını barındırması nedeniyle servikal distonili hasta-larda bu bölgedeki anomaliler dengeyi bozabilmektedir. Bu çalışmada servikal distonili bir olguda fizyoterapi ve rehabilitasyon programının denge ve yaşam kalitesine etkisi incelendi ve olgu tartışıldı.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Fırat Tıp Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCOhost research databases, Index Copernicus, Chemical Abstracts Service (CAS), CAB ABSTRACTS, GLOBAL HEATH database, Türk Medline, Türk Medline-Ulusal Atıf İndeksi, Türk Tıp Dizini ULAKBİM, Türkiye Atıf Dizini