Ensefalomyelit İle Seyreden Bir Kızamık Olgusu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Osman Menteş
Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL
Kızamık, bulaştırıcılığı yüksek olan enfeksiyonlardan biridir ve dünyadaki önemli morbidite ve mortalite nedenleri arasındadır. Erişkin dönemde komplikasyon hızı ve mortalitesi yüksek olan ciddi bir hastalıktır. Ensefalomiyelit, kızamık enfeksiyonun en fatal komplikasyonudur. Bu yazıda, bölgemizdeki kızamık salgını döneminde bilinç bozukluğu ve kismi motor defisit ile seyreden nadir görülen kızamık ensefalomyelit olgusunun sunulması amaçlandı.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Van Tıp Dergisi
Basım Tarihi 12-2020