Tıp Fakültesine Başlayan Öğrencilerin Anestezi Hakkındaki Farkındalıkları
Doç. Dr. Zeynel Abidin ERBESLER
Doç. Dr. Recai DAĞLI
Amaç: Bu araştırmanın amacı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilerinin, demografik özelliklerive anestezi uygulamaları hakkında farkındalıklarını belirlemektir.Araçlar ve Yöntem: Çalışmamız, 61 tıp fakültesi öğrencisi üzerinde yapılmıştır. Tıp eğitimi uzun, zor ve özverili çalışmayı gerektirir.Toplumumuz da, anestezistlerin kim olduğunun ve tam olarak ne iş yaptığının farkındalığı azdır. Hatta halkımız, anestezistlerindoktor olduğunu bile bilmemektedir. Bu nedenle doktor adayı öğrencilere anestezi hakkında sorular sorarak, bilgi düzeyleri ölçüldü.Anket sonucu elde edilen veriler analiz edilmiş, karşılaştırma yapılmış ve incelenmiştir.Bulgular: Çalışmamızda, Öğrencilerin farklı okullardan mezun oldukları ve mezuniyetlerinin anestezi bilgi düzeyini etkilediği hattayaşadıkları bölgenin bile ameliyat ve anestezi uygulamaları hakkındaki bilgilerini değiştirdiği ortaya kondu.Sonuç: Anestezi hakkındaki bilgi düzeyi, birçok faktörden etkilenmektedir. Daha fazla eğitimin faydalı olacağı kanısına vardık.
Dergi Adı AHI EVRAN MEDICAL JOURNAL
Basım Tarihi 03-2019