EXAMINING TALENT MANAGEMENT IN THE CONTEXT OF ORGANIZATIONAL THEORY
Dr. Öğr. Üyesi Yusuf AKKOCA
Literatürde sıklıkla atıf yapılan kaynak bağımlılığı kuramı, McKinsey araştırmaları, insan sermayesi yaklaşımı gibi kuramların perspektifinden yetenek yönetimi kavramı incelenmiştir. Bu çalışmada da yetenek yönetimi kavramının farklı kuramlar açısından örgütler için ifade ettiği değerler incelenmiş, literatüre katkı sağlamak amaçlanmıştır. Alan yazında yetenek yönetimi ile ilgili çalışmalarda veya tezlerde yetenek yönetiminin farklı değişkenlerle ilişkileri incelenmiş ve bazı çalışmalarda yetenek yönetiminin dayandığı kuramlara değinilmiştir. Ancak sistematik olarak, bu kuramları çalışmanın ana başlıklarını oluşturan çalışmalara rastlanılmamıştır. Dolayısıyla yetenek yönetimin kavramını kullanmak isteyen araştırmacılara da, yetenek yönetimi kavramının dayandığı kuramları tek bir çalışmada görmeleri açısından da yararlı olacağı düşünülmektedir.
Yetenek Yönetimi,Örgüt Kuramı,Kaynak Bağımlılığı Teorisi,İnsan Sermayesi Yaklaşımı
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Cankiri Karatekin Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi Dergisi