Stratejik Liderlik ile Örgütsel Çeviklik Arasındaki İlişkide Örgütsel İletişimin Aracı Rolü
Doç. Dr. Fatih Ferhat ÇETİNKAYA
Dr. Öğr. Üyesi Yusuf AKKOCA
Günümüzde hızlı değişimin yarattığı belirsizlik ilk önce üretim sistemlerinde etkisinigöstermiştir. Seri ve yalın üretim yapan örgütlerin, yaşanan bu hızlı değişime cevapvermekte gecikmeleri onları dezavanatjlı bir hale sokmuştur. Günümüzdeöngörülemeyen değişimler, iş ortamında eşi benzeri görülmemiş tehditler ve belirsizlikortamında örgütlerin klasik yöntemlerle bu sorunlarla başa çıkması oldukça zorlaşmıştır.Bu nedenlerden dolayı ortaya çıkan örgütsel çeviklik konusu örgütlerin hayatta kalmasıaçısından çok önemlidir. Özellikle liderin etkisinin yadsınamayacağı örgütsel çevikliğinetkin olabilmesi için örgütsel iletişimin de güçlü olması gerektiği açıktır. Çalışmadaörgütsel çeviklik ile stratejik liderlik arasındaki ilişkide örgütsel iletişimin aracı etkisiaraştırılmıştır. Kırşehir ilinde faaliyet gösteren farklı özel sektörlerden 482 çalışan ileanket yapılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre stratjik liderlik ile örgütsel çeviklikarasında pozitif ve anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir. Aynı zamanda örgütsel iletişiminde stratejik liderlik ile örgütsel çeviklik arasındaki ilişkiye aracılık ettiği bulunmuştur.
Stratejik Liderlik,Örgütsel Çeviklik,Özel Sektör Çalışanları,Örgütsel İletişim
Makale Alt Türü ESCI dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler ESCI