A Rare Case of Epilepsia Partialis Continua Caused by a Transient Thalamic Pulvinar Lesion
Yusuf Koçak
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Asuman ÇELİKBİLEK
Epilepsi parsialis continua (EPC), fokal motor status epileptikusun bir alt sınıfıdır. Kortikal bir kökene dair kanıtlara rağmen, subkortikal patolojiler - özellikle talamusla ilgili olanlar - öne sürülmüştür. Burada, daha önce bildirilmemiş olan, manyetik rezonans görüntülemede (MRG) tespit edilen, geri dönüşümlü bir pulvinar talamik lezyonu olan, fokal fasiyobrakiyal nöbetleri olan bir EPCvakasını sunuyoruz. 89 yaşında erkek hasta, üç saatlik sağ taraflı sürekli fasiobrakial nöbet aktivitesi öyküsü ile acil servisimize başvurdu. Difüzyon ağırlıklı görüntülerde pulvinar bölgede sol talamusta hiperintensite görüldü. Takip MRG, aynı bölgedeki anormal sinyalin tam kaybolduğunu ortaya koydu. Olgumuz, daha önce beyin lezyonu olmayan yaşlı bir hastada olağandışı bir lokalizasyondageçici bir talamik pulvinar lezyonun neden olduğu EPC nedeniyle ilginçti.
epilepsia partialis continua,pulvinar,thalamus,faciobracial seizure,magnetic resonance imaging
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Ahi Evran Medical Journal, Kirsehir Ahi Evran University