Türkiye Büyük Millet Meclisi Üçüncü Dönem Kırşehir Mebusları 3
Prof. Dr. Yaşar ÖZÜÇETİN
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Üçüncü Dönem Kırşehir Mebusları (3) T.B.M.M. Üçüncü Dönem (1927-1931), Büyük Türk İnkılâbının tamamlanması ve devletin kurumlaşması çalışmalarının özenle ve yaygın bir şekilde sürdürüldüğü, bütünü oluşturan zincirin son halkası olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Üçüncü Dönem (1927-1931) üyeleri arasında, Kırşehir mebusu olan; Ahmet Hazım Börekçi, Yahya Galip Kargı, Lütfi Müfit Özdeş beyler, genellikle, Meclis içi farklı komisyonlarda görev almışlardır. Yasama Meclislerince verilen görev ve yetkiler komisyon çalışmaları halinde gerçekleştirilmiş iş yoğunluğu azaltılmıştır. Özel nitelik taşıyan konularla ilgili, zamanla uzmanlaşılmış ve dolayısıyla daha kolay ve daha sağlıklı karar verme imkanına kavuşulmuştur. Bu temelde, adı geçen T.B.M.M. Üçüncü Dönem Kırşehir Mebusları, Genel Kurula bağlı olarak çalışan, görev ve sorumlulukları, Genel Kurulca kabul edilen, iç tüzükle belirlenmiş birer meclis görüntüsü taşıyan bu komisyonlarda, görevlerini millet ve vatanseverlik duyguları içinde ifa etmişlerdir.
türk parlamento tarihi,milletvekilleri,Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM),kırşehir
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Eğitim Fakültesi Dergisi