Karıncalı Kazısı Buluntuları: Epigrafik, Arkeolojik ve Antropolojik Bir İnceleme
Dr. Öğr. Üyesi Senem DİNÇ
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Yarenkür ALKAN
Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
2016 yılında Kırşehir ili Karıncalı Köyü’nde jandarma tarafından kaçak bir kazının yapıldığı tespit edilmiştir. Bundan dolayı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından burada bir kurtarma kazısı baş-latılmıştır. Kurtarama kazısı Doç. Dr. A. Cem Erkman’ın bilimsel danışmanlığında ve Kırşehir Müzesi yöneticiliğinde gerçekleştirilmiştir. Kazı sonucunda, kazı ekibi bir Bizans kilisesinin kalıntılarını gün yüzüne çıkarmıştır. Arazide ortaya çıkan kalıntılar liturjik parçalardan, yazıtlardan, mezarlar ve insan kemiklerinden oluşmaktadır. Alandaki arkeolojik buluntular içinde özellikle altar ve templon kalıntıları dikkat çekmektedir. Bu makale Karıncalı Kilisesi’nde bulunan kalıntılarının epigrafik, arkeolojik ve antropolojik bir incelemesini içermektedir.
Dergi Adı Arkeoloji ve Sanat
Basım Tarihi 12-2017