img
img
Classification of Milk Yield Characteristics with Cluster Analysis   
Yazarlar (4)
Dr. Öğr. Üyesi Aslı AKILLI Dr. Öğr. Üyesi Aslı AKILLI
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye
Hülya Atıl
Ege Üniversitesi, Türkiye
Behçet Yalın Özkara
Türkiye
Nihan Tomris Küçün
Türkiye
Devamını Göster
Özet
Cluster analysis is a classification method that allows the separation of homogenous groups according to their similarity or difference against each other. Cluster analysis have been used in many different disciplines and also applied successfully into the animal science. This study has been carried out to classify with cluster analysis that used to parity, 305-day milk yield, protein, fat, age at first calving, calving interval, days in milk and season variables related to 100 Holstein cows. As a result of the analysis; five different clusters are determined and the clusters are evaluated with analysis of variance whether different from one another for each variable. Nonetheless, this study’analysis was carried out by the usage of SPSS 20.0 statistical package programme.
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili İngilizce
Kongre Adı 6. International Balkan Animal Conference Balnimalcon
Kongre Tarihi 03-10-2013 / 05-10-2013
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Tekirdağ
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 1

Paylaş