Purposes of Social Network Usage Among Secondary School Students
Doç. Dr. Uğur BAŞARMAK
Sosyal ağlar gün geçtikçe çeşitliliğini artırmakta ve her birey kendi kullanım amacına göre bir sosyal ağı tercih etmektedir. Bu çalışmada, ortaokul öğrencilerinin sosyal ağları kullanım amaçlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Öğrencilerin sosyal ağları kul lanım amaçlarını belirlemek için 2015 - 2016 öğretim yılı bahar döneminde Kırşehir merkezde bir devlet ortaokulunda 5, 6, 7 ve 8. sınıfta öğrenim gören toplam 1097 öğrenciye kişisel bilgi formu ve Usluel, Demir ve Çınar (2014) tarafından geliştirilen "Sosyal Ağların Kullanım Amaçları Ölçeği" uygulanmıştır. Araştırma sonucunda ortaokul öğrencilerinin sosyal ağları en fazla ödev amaçlı ve sonrasında sosyal medya ve oyun amaçlı kullandıkları görülmüştür. Ayrıca ölçekteki boyutlar dikkate alındığındaki ortaokul ö ğrencilerinin araştırma, işbirliği, iletişim başlatma, iletişim kurma, iletişim sürdürme, içerik paylaşma ve eğlence boyutunun orta düzeyde olduğu görülmüştür.
Dergi Adı International Journal of Eurasia Social Sciences
Dergi ISSN 2146-1961
Basım Tarihi 03-2018
Makale Linki http://www.ijoess.com/Makaleler/1490536916_29.20747-76620uC49Fur20baC59Farmak.pdf